Lite krassliga...

Ja, vi är inte riktigt på topp hemma på Sandgatan idag och inte igår heller för den delen. Igår på morgonen var jag på välbehölig massage hos Lotta och sen passade jag på att åka till apoteket och köpa det som Albin behöver inför operationen på måndag och även handla på ICA medan farmorn var kvar hemma och passade lillnusset. Hans rossel är bättre men igår kväll innan jag la honom så hade han lite feber, 38,4 men han har sovit bra inatt fast drömt lite konstigt för det har vart en hel del ljud inifrån hans sovrum.

Jag har inte sovit bra alls i natt, har haft ont i halsen, ryggen och huvudet och vart vaken titt som tätt men ingen feber. David har jobbat idag så det var bara att ta sig i kragen och gå upp för Albin vill ju inte sova längre än vanligt... David stannade kvar hemma till kvart i 7 för jag var inte alls på hugget i morse men vi la oss i soffan och, hör och häpna, Albin låg bredvid mig och vi kollade lite på barnprogrammen, läste lite i HN och sånt innan vi käkade frukost vid 9. Jag var bara tvungen att ta mig ut idag, vi kan inte bara vara inne, jag verkligen hatar att inte göra någonting, vara hemma hela dagen, det är sånt som gör mig sjuk, det lovar jag!

Så vi tog på oss bra med kläder och gick ut en sväng i minusgraderna. Vi gick till mormor och morfar och hämtade vagnen som dom har haft hemma hos sig, Albin tyckte det var jätte konstigt att han inte fick gå in hos mormor och leka och busa, som han brukar göra, han fick bara vara med morfar i garaget och mormor stack ut huvudet lite och pratade med honom. Vagnen som stått hos mormor och morfar ska vi köra ut till Rigmor för hon behöver den bättre ute hos sig, dom är ute och spatserar väldigt mycket när han är där och om mamma och Albin ska gå ut så är det inte så långt varken till lekplats eller affär och Albin går ju lätt hela vägen hemifrån till mormor själv, det har han gjort sen i sommras, det går i och för sig inte så fort och man måste vända på varenda kotte!



När vi gick därifrån somnade Albin så gott i vagnen men eftersom det var så kallt ute så var jag ju tvungen att ta in honom och ta av ytterkläderna och då vaknade han och sen tog det 50 minuter för honom att somna om! David var hemma igen vid halv 1 och då låg jag och kollade på en film som gick på någon kanal men jag minns inte vad den handlade om eller vad den hette så det var nog ingen bra film. David gick upp och hämtade Albin när han sovit en timme och så låg vi och myste i soffan en stund medan David åt och fixade mat till Albin (det var mat kvar från igår). Nu är båda pojkarna ute och städar David bil.

Konstpaus (Albin kom och ryckte i dörrn och skulle in samtidigt som morbrorn kom och var hungrig så nu har det gått en halvtimme...)


Nu har vi ätit massa frukt och försett morbrorn med mat i magen. Mitt huvud börjar värka igen så jag hoppas David kommer in snart så jag får lägga mig och vila lite, det där med alvedon är inte min grej...

Tråkig dag!!

Idag har vi haft en av dom här tråååkiga dagarna som jag bara hatar!! Albin vaknade ju som vanligt tidigt och jag var trött men det var ju bara att kliva upp eftersom David åker till jobbet vid 6...

På morgonenn gjorde vi inte mycket alls, rullade boll (en av Albins nya favoritlekar...), pusslade lite och sen fick jag ett städ-ryck. Vi dammade och torkade alla ytor, alla skåpsluckor, dammsög och hårade av överallt, putsade toaletten och diskade alla ljushållare. När Albin hade somnat så kom David hem och käkade lunch och sen var det dax att väcka Nusset för Jossan och Svea skulle komma och kolla på kort. Vid 2 kom dom och sen hade vi det jättemysigt, drack te, kollade på kort och hade lite bebismys.

När Jossan och Svea åkt så röjde vi av lite innan vi gick ut. Precis när vi kommit ut så kom pappa David hem och var lite hungrig så jag gick in och gjorde i ordning varm choklad, smörgåsar och varsin banan-blåbär smoothie och sen åt David sina mackor och drack sin choklad medan jag och Albin sparkade lite boll. det var ju inte riktigt varmt ute så vi gick bort till Gööks och köpte lite frallor och sen åt vi kvällsmat medan David gjorde sig i ordning för träningen.

Nu sover Albin sen en timme tillbaka och jag sitter ensam i soffan med laptopen i knäet, slökollar lite på Sveriges Värsta Bilförare och småler för mig själv. Det luktar ljuvligt i mitt hus, inte bara det att det är nystädat, men sen har jag doftljus lite överallt (ochh inte vanliga, kemiska doftljus, utan såklart PartyLite ljus!). I vardagsrummet har vi Citrusblomma, på toan har vi Klementin & Nejlika (hade några kvar från jul), i hallen och trappan har vi Päron & Kvitten, i vårt sovrum har vi min absoluta favvo Mandarin & Basilika och på Albins rum hade vi lite Grönt äpple. Nu låter det ju verkligen som om hela vårt hus är en riktig stinkbomb, men så är det inte, det doftar väldigt gott, bara lixom förnimmer dofterna inte så att det leter sig in i näsat och svider som en del ljus gör! Jag ska förresten beställa snart för det är en del som behöver fylla på sina lager nu så det är fritt fram att lämna in en order, tänkte lägg i början på Februari och nya kataloger har jag så det är bara att säja till så får ni det. Jag har dom nya doftproverna hemma oxå.

Nu kom David hem och vi ska spåna lite på en annons som vi ev ska sätta in i VP när dom har byggtema.



Sent!

Det är igentligen alleles för sent för mig att sitta här, men jag känner att jag måste skriva några rader i allafall.

Idag har jag jobbat hela dagen, vilket har vart minst sagt spännande, vi var 2 man kort och det märktes, jag fick rycka in både här och där, men det är sånt som bara är roligt!

Jag har vart väldigt trött sen jag kom hem från jobbe, mest bara suttit i soffan och tittat, men om man frågar mig vad jag har tittat på så har jag ingen aning så jag har nog vart bra borta. Nu ska jag sova tänkte jag för imorrn är en ny dag och framför allt en dag, förmodligen utan sovmorgon för nu har vi kommit in i rutinerna igen (dom ruckades ju på en del i Trysil) och Albin vaknar som vanligt gärna vid 5-snåret!

Jag satt och kollade igenom gamla mappar på datorn nyss och hittade en med massa Collage i, tänkte jag skulle visa er några gamla och ni får inte skratta nu, dom är gjorda precis i början av min Photoshop "karriär". Ska försöka komma på vad och varför jag har gjort dom. Ett tag var jag med i massa tävlingar i just Collage och många är nog därifrån.


Vi börjar med denna bilden på Albin och min mamma. Vi var ute i Åkulla en sommardag -07 och Albin fick lov att mata hästen (Belinda) med några havrekvistar, han blev helt förskräckt när hästen åt upp hans kvist!



Denna bilden är inte så gammal, den är från i sommras när vi hade vår årliga släktträff (Tjärbyligan). Albin och Ella filosoferade där på stenmuren när Albin helt plötsligt tar av Ella crocsen och springer i väg med den fort som bara den! Ella, som i vanliga fall kan vara rätt argsint, sa inte ett ljud, hon blev nog lika chockad som vi andra!


Albin på Öströö, första gången! Vi åkte ut till Öströö när Ella skulle fotas för sina 1-årskort. Jag och Anna hade med oss båda mormorarna, Moster Laila, Noa, Ella och Albin. Dessa korten tog jag när vi skulle åka hem efter vad som blev en helt fantastisk dag på Öströö, med fika, lek och massa mys, långt från mosters hemska sjukdommar, bara lycka och massa mys!



Ella 1 år! På Ellas 1-års dag så åkte jag och Albin dit och grattade lite, Anna hade bakat ljuvlig choklad tårta och smilfinken Ella vet hur man charmar fotografen. Efter fikat så åkte jag och Anna med dom små bort till Jenny och hämtade kläder från Me & I, vi hade vart på visning hos henne några veckor innan och sen åkte vi tillbaka till Hamra och provade kläder!



Detta är oxå från sommaren -07. Fölet på bilden heter Exellent och var 1 av 4 (!) föl som föddes på Bäckagård den sommarn. Behöver jag nämna att vi gjorde massa utflykter till just Stall Bäckagård den sommarn... Collaget gjorde jag till en tävling som hette "Djurungar" och jag vann!


Tema Kärlek! Så hette tävlingen som detta collaget var till. Jag satte ihop några kärleksfulla bilder men det var innan jag kom på att alla bilderna skulle vara från samma fotosession så jag fick gör ett annat...


Då gjorde jag detta i stället! För informations skull så ska det meddelas att det var när Albin var liten som jag hade tid att göra massa collage, nu går det inte att sätta sig vid datorn när han är hemma och vaken och han sover ju bara en timme middag så det blir inte så ofta nuförtiden...



Detta var oxå till en tävling och då var det "insekter" och det enda jag hitta just då var en spindel mot vår grund... Jag tror jag vann denna med faktiskt!



Sista Collaget för idag får bli detta underbara höst collage! Tre systrar är ute och går i skogen med varsin svampkorg, alla tre är friska och glada och vi hittar mängder med svamp! Det var till och med så att dom hitta så mycket svamp att dom ringde mig och bad mig komma med kameran! Jag stannade och fick lite fika med!


Nu ska jag krypa ner mella dom alldeles för svala lakanen, syns kanske i morrn!

Bakar!

Vi har bakat idag! Jag fick en väldigt trevlig liten kokbok (snarare som ett häfte) av mamma igår med massa recept på mina favvorit recept, cheesecake och kladdkakor! Så idag har vi bakat en Vit Chokladtårta som nu står och svalnar utanför.

Albin rosslar ännu mera nu, stackare, men det går ingen nöd på honom precis, han är precis som vanligt (lika jäkla morgonpigg för det!). Nu sover han och jag ska alldeles strax sätta på potatisen för här vankas det kokekorv, med kokt potatis och stuvad spenat! Albins Farmor kommer vid halv 2, jag ska ju jobba i eftermiddag så jag får spara lite god fika till dom.

Så här såg det ut i morse när vi bakade!


Lite rossel i halsen...

Fast inte i min hals, utan i Albins... När han vakna i morse (tidigare än skam, 05.00) så hörde jag på honom att han rosslade lite när han hostade så i dag stannade vi hemma från mamma-barn gruppen eftersom jag absolut inte vill att han ska dra på sig något mer nu innan operationen, då kanske den inte blir av och det hade vart väldans skönt att få det avklarat. Vi gick upp och kollade lite på Tv efter att pappan åkt till jobbet, Albin kollar ju inte så värst mycket, så där sitter jag och läser tidningen med Dora på tv och Albin hoppandes runt benen...

Sen ringde Li, hon behövde hjälp med att lägga ut en grej på Tradera så vi gick bort till henne och fotade glasen som jag lagt ut, dom finns här! När vi var där så fick jag syn på ett fotografi som jag aldrig har sett innan, och jag har ändå känt Mattias i 11 år nu men det har vart hemma hos hans mamma och pappa så det var kanske inte så konstigt.

För det första så är han ju bara sååå söt och för det andra, är det bara jag som ser likheterna med Albin??
Visst är dom släkt, men det är ju inte på närmsta håll precis (David och Mattias är kusiner).

När vi skulle gå från Li och hem till mormorn så skulle jag bara ta på mig stövlarna och Albin tyckte visst han kunde gå ut i trapphuset så länge och när jag kommer ut (ca ½ minut senare) så är han försvunnen... Jag gick bort till hissen eftersom jag vet att han gillar den och den hade visst precis åkt iväg... av sig själv...??

Nänemensan, när jag fick tryckt upp hissen igen så står det en mycket lycklig liten kille där inne! Han har alltså först fattat att man måste trycka på knappen utanför för att hissen ska komma upp och öppnas, sen vänta på att den faktiskt kom upp och öppnades. Gått in i hissen och tyckt på E (entré) för att sen åka ner! Inte gick han ur heller där nere för han stod ju kvar och var överlycklig över sitt lilla hyss. Medan jag stod och väntade på att hissen skulle komma upp så hann jag tänka både en och två gånger på vad som skulle kunna hända om han kom åt nödstoppen...

Väl hemma hos mormor så stannde vi bara på en kort kissepaus innan vi åkte in till stan, till ÖB, Elgiganten, Rusta och ONOFF, sen tog vi varsin kokt med mos på Sibylla men det var då första och sista gången jag åt där! Albin somnade i bilen och sov hela tiden, vaknade inte fören på hemvägen och då var vi ju nästan hemma. Albin fick ätit lite lunch och bytat blöja sen fixade vi kaffe på en termos och åkte om Gööks och köpte fika och körde ner till Björkäng med där David och Stesse jobbar. Sen åkte vi hem till mormor och fikade, lekte, byggde lego och busade med tjocka Asta!

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen ska det bara mysas framför den varma goa brasan och kollas lite på CSI innan det blir sängen...

Måste bara få visa webbisbilden på Bella och Jespers lilla Elin!

Bild: Flicka - född 2009-01-21 08:30, föräldrar Gabriella Gustavsson och Jesper Christensen

Jag ska passa på att reda ut några grejer med från förra inlägget.
Jag skriver ingen bok, jag läser en bok om Photoshop 7,0 men när jag läste det själv efteråt så lät det precis som om jag skriver en bok, men så är alltså inte fallet.

Smörgåstårtorna på bilden kostar 485:- och den är till 15-18 personer men det finns även
10-12 pers (365:-) och 5-6 pers (195:-) och då spelar det ingen roll om du väljer räk eller kött!
Naturligtvis är det på ICA i Tvååker man kan beställa dom goa tårtorna (0340-40030)

Lite av varje!

Idag har det hänt en hel del, ska se om jag kommer ihåg allt. Först och främst vill jag passa på att tipsa om Svensk Motorsports artikel om Robban, verkligen skitkul att det skrivs något om sidvagnar, det är på tiden!

Idag har jag jobbat och jag gillar att jobba söndagar på nåt vis, för det första så är passet bara på 4½ timme och oftast är folk så trevliga när dom handlar på söndag, inte stressade och så som på vardagar, sen är det ju så roligt att få sitta i kassan med, det händer ju så sällan (fast jag vill inte byta bort kallskänken om ni nu tror det!). Idag passade jag på att ta en promenix bort, David och Albin tog Skodan på morgonen och i David bil är det ALDRIG någon bensin, jag hatar att köra bil när mätarn inte ens rör på sig när man startar bilen och det gör det ju nästan alltid i hans bil.

När jag gick genom byn så blir man lite lätt förskräckt, Buset (kallar jag ungdommarna som bara förstör) hade vart igång igen och hunnit med mycket under natten... Det började redan vid busskuren, en ruta i kras och någon hade roat sig med att riva sönder och sprida ut säkert 100 (och jag överdriver inte) tidningar över hela busshållplatsen. Dessutom hade en stakars cykel blivit rejält misshandlad. När jag fortsatte mot Handins så var järnstaketet ut mot gatan borta några meter och där måste Buset haft ett litet helvete för dom hade liksom fått bända i betongen som lyckats spricka. Undrar om inte dom försökt ta sig in genom porten oxå för en av Konsums sånna där reklam "utropare" (vet inte vad det heter, men man sätter upp extrapriser och sånt i ett ställ utanför) låg framför porten. Både Solstinget och Fastarps El:s utropare låg ner och Preems soptunna var söndersparkad... Vet föräldrarna vad deras barn håller på med nattetid??

Efter jobbet så promenerade jag hem och tog mig en macka med lite räkröra (vi hade lite över sen bakpotatisarna i fredags) och sen hade vi lite allmänt mys med familjen innan vi stack till mormor och morfar på söndagsmiddag. Albin var så rolig innan för han ska ju härma David precis HELA tiden och så gav David mig en kram och klappade mig lite lätt på rumpan och Albin har ju stenkoll på vad som händer hela tiden så han gick fram till och och gjorde likadant, klappade mig på rumpan, både jag och David skratta ju så vi nästan vek oss!

Innan vi åkte så bar David in lite mer ved och stoppade in i brasan och då måste ju Albin hjälpa till, eller hur??


Vi tog med oss en trasig stol, Pyjamas, nattblöja, snutte och kameran till mormor och morfar och där fick vi en jättegod middag, Kyckling i grönpepparsås med champinjoner och tomat, Albin åt jättemycket och jag tror bestämt att allt tog slut med, David förbarmade sig nog över det sista, efter mycket övertalning (ni fattar säkert att det inte krävdes någon längre påtryckning för att han skulle ta sig ann det sista...). Sen var cirkusen i full gång. Pappa och David kollade på handbollen (med ljudet alldeles för högt om ni frågar mig) medan Albin och mormorn hade en väldigt knasig lek som gick ut på att byta sockar! Jojjomen, mormorn fick på sig Albin sockar och det såg ut ungefär som ankelsockar på henne medan mormorns sockar på Albin såg ut som 80' talets benvärmare... Han tyckte i alla fall att det var skitskoj att springa och halka runt på hennes hala sockar.


När vi var rejält trötta på allt sping fram och tillbaka så fick vi äntligen honom att plocka fram lite vanliga hederliga Legobitar att leka med och det gör han så gärna så, bara någon leker med honom!


Vi passade på att fika upp julens goda lussekatter som mormorn hade kvar i frysen och medan vi gjorde det så passade Asta (mammas fisförnäma, bortskämda katt...) på att följa med mig ut i köket. Hon är nämligen en något överviktig katt i sina bästa år men vanligt vatten i en skål ska hon såklart inte ha, kan man få direkt ur kranen så är det bästa...



Jag hade med kameran på jobbet i går, vi hade massa beställningar och jag ska sätta ihop lite skylt material till butiken med vad vi i kallskänken tillverkar, vad tycker ni??


Högst upp har vi då charken där jag oftast står med ett leende! Sen har vi en Exotisk planka. Nedaför plankan till vänster har vi vår Delikatesstallrik och till höger vår Kötttårta, med köttbullar, rostbiff, nötrulle och rödbetssallad.
Längst ner till vänster har vi vår berömda tårt-längd som man kan köpa i disken tors-lörd, man köper den bitvis, så mycket man vill ha och till höger har vi vår räktårta!

Nu ska jag ta och bortsta tänderna och sen ska jag fortsätta med min bok om Photoshop 7,0!

I morrn ska vi till mamma-barn-gruppen i församlingshemmet och sen på eftermiddagen kommer Jossan och Svea och kollar på bilder.

Natti!

Jobbe, jobbe, jobb...

Äntligen lugn och ro! I går jobbade jag till halv 7 och när jag kom hem åt vi bakade potatisar med räkröra, verkligen jättegott och till kaffet hade David köpt semlor men jag orkade verkligen inte det så jag nöjde mig med en kopp te till Let's Dance. Vi orkade inte kolla färidigt på det utan gick och la oss redan vid kvart i 10!

Min klocka ringde redan kvart i 6 och halv 7 var jag på jobbet, redo att börja! Jag har fått i uppdrag av chefen att ta hand om öppning, bröd och mejeri på lördag morgon och idag var det första gången jag gjorde det själv och det gick jättebra. Jag var hemma vid halv 4 efter att ha stängt charken och när jag precis klivit innanför dörren så ringde Sara, hon och familjen var ute och åkte så dom undra om dom fick komma och fika, och det klart dom fick! Vilket liv det var, Albin sa inte ett ljud som vanligt men Hannes och Lina lekte och Albin tittade på med stora ögon. Efter ett tag fick även han mål i mun, men han sa inte många ord, mest ropade han på "Nina".

När dom åkt (vid 6) började vi med maten, vi har haft varma mackor här i kväll och nu ligger både David och Albin uppe på lillemans rum och sover... Ja, det tror jag i alla fall för David gick upp och skulle lägga honom för en halvtimme sen och han har inte kommit ner! Har precis pratat med mamma, mindre roliga nyheter, moster Laila är jättesjuk, hon fick åka in till sjukhuset i torsdags och idag har mamma vart där i flera timmar. Jag vet inte riktigt hur mycket jag vill skriva på bloggen men hon har så många olika sjukdommar nu så det är tydligen ett under att hon överhuvudtaget är vaken. Hon är en sån kämpe!! Min älskade moster, vilken levnadglädje, vilken kämparglöd! Själv blir jag så arg på mig själv, här gnäller jag över lite ont i ryggen!! Det är förresten mycket bättre idag!

Nu ska jag fortsätta att kolla på Körslaget och sen ska det nanas! I morrn ska jag jobba och sen hoppas jag att det blir söndagsmiddag hos mamma och pappa på kvällen (mamma??)...


Fortfarande inte bra...

Nää, verkligen inte, det gör riktigt ont! Natten var ingen höjdare, hur jag än ligger så gör det ont, så när jag hade vänt på mig 300 gånger ungefär så slutade det med att jag fick halvsätta mig upp i sängen med knäna upp, det kändes minst och tillslut måste jag ha somnat men vad klockan var har jag ingen aning om, David hade i alla fall snarkat en bra stund...

Rastlösa som vi är så tog vi vägen om Gööks och köpte fika och sen åkte vi ner till Hamra i morse (njae, morse var kanske att ta i men 9 var den när vi var där...). Albin och Ella leker verkligen jättebra ihop och dom leker verkligen med varandra, det gör han inte med någon annan. Vi fick fikat, pratat och lekt i några timmar innan vi åkte hem och Albin fick sova lite. Jag passade faktiskt på att vila (inte vila som i vila i sängen eller så) när han sov middag, det gör jag ALDRIG annars, då får man passa på att tvätta, städa, förbereda mat mm, men det enda jag gjorde var att hänga lite tvätt och ringa tråkiga ärenden, till banken bla.

När Albin vaknat så lagade vi lite lunch och sen fixade vi fika och åkte ner med till David och Morgan som jobbar i Björkäng. Vi är ganska nyss hemkomna och jag vet inte vad jag ska hitta på för det gör verkligen superont vad jag än gör!

I morse ringde jag faktiskt till Lotta (min massör) och skulle fixa en tid men hon hade inga i dag och i nästa vecka hade hon bara tider på tisdagen och onsdagen, när jag jobbar... Förresten så hände det en rätt rolig grej när jag pratade med Lotta. Albin har ju inte blöja på sig när vi är hemma, utan vi påminner honom om att kissa och sista tiden har det gått riktigt bra. Jag sa till honom att han måste säja till mamma nu om han behövde gå på toa och det gjorde han, han sa att han skulle bajsa men när vi satt på toan så kom det inget utan han bara sa "nehe" och så hoppa han ner men när jag pratade med Lotta i telefonen så kommer han gående som om han hade nåt stort mellan benen och säjer "bajs"...

Mycke riktigt så låg det 1 korv i vardera byxben (ursäkta det trevliga samtalsämnet...) så det var bara till att sätta honom i badet, så när vi kom till Anna och Ella var hhan alldeles nyduschad och fräsh!

Nu ska vi strax åka bort till Konsum och hämta ut ett paket och sen kanske vi tittar in hos mor och far innan vi åker hem och fixar kvällsmaten!

100 år...

Så gammal känner jag mig just nu! Jag har ju haft lite ont i ena sidan av ryggen (längst ner) något som kanske är Ischias, men nu undrar jag om det verkligen är det. Jag har ju vart helt ok i går och idag men vid 5 tiden i eftrmiddag slog det till igen och nu gör det så ont så jag nästan måste gå och lägga mig direkt!

Jag har ju ingentligen inget skoj att dela med mig av idag, jag har ju jobbat hela dagen men på middagen var jag hemma hos mamma och åt mat och då fick jag träffat moster Laila, Åhhh va roligt att få träffa henne igen!

När jag kom tillbaka till jobbet så kom Jesper Christensen och handlade och han såg finurlig ut må ni tro och innan jag hunnit öppna munnen så sa han "vi har blivit en till i familjen!" Stoltare pappa får man leta efter, det strålade om honom på mil avstånd. Direkt när han sa det så sa jag "det blev en tös, eller hur?" och visst hade det blivit det, det har jag känt på mig hela tiden! GRATTIS Bella och Jesper till er lilla tjej! Jag fick naturligtvis kö när han kom så jag fick bara snabbt kluddat ner nummret på handen så jag kan ringa Bella på BB i morrn!

Nu ska jag faktisk inte pina mig själv genom att sitta på denna stolen längre utan jag ska ta en varm dusch och sen ska jag lägga mig på min värmedyna och hoppas att det onda har gott över till i morrn!

Rolig lista!

Här följer en liten lista om mitt 2008!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
    Japp, jag blev kassör i SCF, har jag aldrig varit förut!

2. Höll du några av dina nyårslöften? 
     Har aldrig några sånna...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
    Inga nära vänner, men en hel del mindre nära.

4. Dog någon som stod dig nära? 
   Nej

5. Vilka länder besökte du?
    Danmark bara...

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? 
    Vi saknade vår årliga skidresa till Trysil och det har vi minsann redan fixat till!

7. Vilket/vilka datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
    5 oktober, pappa fyllde 50 år. 
  
8. Vad är det bästa som hänt dig år 2008?
    Min nya kamera!

9. Största misstaget?
Misstag... Hmmm, kan inte komma på nåt direkt men jag blev ju av med min plånbok i våras och där hade jag mycket kontanter, BIG MISSTAKE ! 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
     Jag hade ju det där lilla missödet med skärmaskinen en fredag eftermiddag i höstas, som resulterade i 2 stygn på fingertoppen...

11. Bästa köpet?
     Kanske inte räknas men vårt badrum här nere (borde räknas för det kostade pengar!)
     
12. Vad spenderade du mest pengar på?
     Albin!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
     Förmodligen Albin, han gör mig alltid glad!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
    This is the life med Amy MacDonald
http://www.youtube.com/watch?v=wcqKxpYVAQk


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
  Lite ledsnare tror jag nog...

16. Vad önskar du att du gjort mer?
      Cyklat

17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
     Bitit på naglarna...

18. Hur tillbringade du julen?
Precis som vanligt, hemma hos svärmor på förmiddagen och hemma hos mor & far på eftermiddagen/kvällen

19. Blev du kär i år?
      Njae, jag blev det inte i år men jag fortsatte vara det!


20. Hur många one night stands? 
    Hahahah, absolut noll!

21. Favoritprogram på tv? 
     Det vanliga, "Grey's Anatomy", "House", "Bones" & "CSI"

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? 
     Hatar är ett starkt ord men det finns dom som jag gillar mindre nu än då...

23. Bästa boken du läste i år?

     Inte läst nåt i år heller...

24. Största musikaliska upptäckten?

     Måste bli Guitar Hero... Inte alls nåt jag gillar men det spelas i tid och otid nere i lillstugan och det är inte tillräckligt långt mellan husen!

25. Något du önskade dig och fick?

     En kamera!

26. Något du önskade dig men inte fick? 
      Frieriet kanske...

27. Årets bästa film? 
     Mamma Mia


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? 
     Tog ledigt och var hemma och myste!


29. De bästa nya människorna du träffade?
     Alla goa mammor och barn i församlingshemmet på måndagarna!


30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? 
     Som vanligt, ostylad, osminkad men alltid på väg någonstans!


31. Vad fick dig att må bra? 
     Familjen!


32. Vilken kändis var du mest sugen på? 
     Ingen särskild...

33. Vem saknade du? 
     Saknar några goa gubbar från Gekås


34. Favorit månad?
     December, såklart!


35. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
   Ja...

Kopiera gärna!


Hos frisören!

Idag har Albin vart hos frisören, riktiga frisören!!

Men jag börjar med att visa en bild på hur det såg ut i Trysil på fredagskvällen när vi städade för fullt!


Nu till våran dag!

I dag på morgonen tänkte vi att vi skulle åka och bada men det var inte öppet på Klitterbadet fören på eftermiddagen så vi åkte upp till Gekås...Ja, Igen!!

Hittade massa "nödvända" saker (ni vet, shampoo, sköljmedel mm) och en del mindre nödvändiga men ack så fina. Albin fick lite nya boxerkalsonger nu när vi ska börja vänja honom av vid blöjan.

På eftermiddagen var tanken att vi skulle och bada men då ringde svärmor och undra om hon skulle boka tid till Albin hos frisören tills på fredag när hon ska passa honom, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss förra gången så jag kollade runt lite på nätet och hittade en frisör i stan som inte alls var dyr och hade tider kvar idag! Så efter att vi kommit hem och Albin ätit och vilat så åkte vi in till stan, till Studio 88. Albin hade en jätte duktig tjej som hette Kajsa som tog hand om honom och det gick så jäkla bra! Jag blev alldeles stolt i mammahjärtat, så duktig var han, och hon med för den delen för det blev verkligen kanonbra!

Jag ska inte hålla er på stäckbänken längre (eller hur Laila...?) utan här kommer bilder!


När pappan kommit hem blev det bus!


Sen käkade vi kvällsmat och efter det tog jag och sonen oss en dusch och nu sover han som en stock i sin säng, med sin älskade Kajsa vid fötterna!

Nu ska jag fortsätta kolla på House och i morrn blir det jobbe hela dagen lång så Albin ska vara hos mormor!

Aj, aj, aj!!

Jag fattar inte vad som hänt?!?! I morse när jag vakna var allt som vanligt och en bit in på förmiddagen men helt plötsligt när jag satte mig ner och började jobba med lite till SCF så bara small det till. Jag fick en plötslig outhärdlig smärta ovanför vänster skinka och lite ner i vänster ben! Helt sjukt äckligt är det och det har fortfarande inte gått över!

Jag var hemma hos mamma innan och hon kleta på smörj, någon spray, körde med en mirakelmaskin och tillsist lite vanlig hederlig massage, men det gör ju lika jäkla ont fortfarande... Jag ska lägga mig nu och hoppas att det går över under natten för i morrn ska vi på årets första mamma-barn-grupp i församlingshemmet och det vet jag att Albin längtat efter. Skulle det var lika illa i morrn så får jag väl ringa min massör och hoppas på en akut-tid...
På kvällen i morrn ska vi ha möte med charken och det vill jag ju oxå gärna vara med på! 

Fick förresten kallelesen till Albins operation, behöver jag ens nämna hur nervös jag är för detta, min lilla kille ska sövas och skäras i!! Dagen D är måndagen den 2 februari så jag tänker ta VAB på tisdagen och ev onsdagen, beror på hur han mår.

I kväll har vi vart hemma hos mor och far och ätit lutfisk, sista för denna säsongen. När vi kom hem så kom svärmor förbi, hon var oxå Albin sugen... Nu ligger han och sover sött i sin säng men båda kisarna vid fötterna, dom har nog längtat efter varann.

Nähä, den här stolen går inte att sitta på för min rygg...


Borta bra, men hemma bäst!

Nu är vi hemma!! Vi kom hem vid 4 tiden så nu ska vi bort och handla medan Albin ska få vara hos mormorn en sväng, för hon har visst längtat!

Dag 1, Lördag den 10/ 1 19.30


I natt har det inte vart många timmars sömn... Vi somnade väl inte innan halv 12 och klockan ringde redan halv 5. Bilen var nästan färdig packad och vi skulle bara ha med mat och sånt som vi inte kunnat lägga i innan. Vi kom iväg som vi skulle, vid kvart i 6, hämta upp pappa och mötte upp Anna och Tobbe vid påfarten som bestämt klockan 6. Dom hade glömt färdmackorna i kylen hemma men vi började köra så kom dom i kapp så småningom.


Vid halv 10 var vi framme i Grums och Rasta, där vi skulle ta vår frukostpaus och då hade vi hunnit igenom hela Robin Hood och halva Lady & Lufsen på den portabla DVD:n... Vi stannade en stund, käkade, bytade blöja, tankade och inhandlade lite färdgodis innan vi åkte vidare mot Norska gränsen. Vi stannade strax innan gränsen i Långflon så Anna, Tobbe och barnen fick äta lite mat, vi var inte så hungriga så vi åkte vidare mot Trysil, det var ca 4 mil kvar.


Vi hade snö ganska många mil, det började lite lätt redan i Grums och sen blev det bara mer och mer snö, men det snöade inte. Vi var framme vid 14 uppe på toppen, på Högfjällscentret. När vi hade gett Albin lite lunch och packat in all mat så gick jag och pappa bort och hämta våra skidor medan Albin och pappan gick ut och testade den ena pulkan. Vi måste nog köpa en ny mössa till Nuss, för han älskar att åka pulka men jag är rädd att mössan inte är världens varmaste...


Nu i kväll har vi ätit tacos och pappa håller på med kaffet medan David borstar tänderna på Albin. Vi ska spela lite Buzz nu innan det är dags för Körslaget!

David pratade med Tobbe nyss på telefonen och Noa har kräkts... Visst är det väl typiskt!




Dag 2, Söndag den 11/1 17.00


Vilken skön natt vi har haft, sovit som stockar allihop (utan möjligtvis morfarn...)! Albin somnade gott i sängen och har sovit gott i natt, med han rör sig mycket på natten så morfarn har vaknat ett par gånger i natt men somnat om fort igen. Albin vaknade inte innan morfarns klocka ringde vid kvart i 7 och då klev vi upp och käkade frukost.


Vi var ute i backen lagom till liftarna öppnade vid 9, det var Jag, Pappa, Brorsan, Joel, Tobbe, Jakob och Simon. Anna och barnen stannade inne på förmiddagen för det var lite dimmigt och blåsigt. Albin och David tog med pulkan och gick ut samtidigt med oss och när vi kom in 2½ timme senare så hade dom precis kommit in (!). Dom hade vart och hyrt skidutrustning med som Albin skulle testa på eftermiddagen.




Vi käkade kräm och smörgås till lunch och sen åkte alla grabbarna ut medan jag väntade på att Albin skulle sova klart så vi kunde gå ut i backarna! Vid 2 var vi ute i backen och åkte några pulkaåk (shit var jobbigt att dra pulka och Nuss uppför!) och sen kom pappan och vi testade skidorna! Jag tog på mig mina skidor och David tog skor, sen gick vi mot backen. Albin åkte mellan mina ben, och jag hade mina stavar på knäna som han kunde "hänga" på och det tyckte han var helt ok, men jag orkade inte, det var nåt fruktansvärt jobbigt! När vi försökte på andra sätt så bara grät han och det hjälpte inte vad vi gjorde så vi gick in och han har vart så nöjd med det, han har kollat på medan jag skalat potatis, vilket tog dubbelt så långt tid som vanligt eftersom dom har en konstig jäkla skalare här i Norge...


Tobbe har vart här inne nu en sväng och bjudit på whiskey. Nu är Albin och David inne hos dom och busar med Ella medan pappa fixar maten, idag ska vi ha potatismos och prinskorv med morötter. Anna var inne här nu och lånade lite vitpeppar och Noa är helt Ok nu, det var nog bara åksjuka...




Dag 3, Måndagen den 12 januari 20.00


Idag har vädret inte vart det bästa... När vi vaknade var det milt. Jag och pappa gav oss ut i backarna ändå för att kolla läget och åkningen, men när vi kom över till andra sidan berget (för er som är hemma i Trysil, Turistcentret och Högegga) så regnade det ju där. På vår sida berget var det i alla fall uppehöll och emellanåt lite snö. Vi gjorde bara några åk innan vi begav oss tillbaka (men det tar sin lilla tid när det inte är öppet på toppen, tre långa T-liftar...) När vi kom tillbaka var brorsan och Joel kvar inne (dom hade visst tagit sovmorgon till halv 10, vilket visade sig vara vårt fel, som inte väckt dom...) medan David och Albin tagit bilen till andra sidan där Albin skulle lära sig åka skidor. Det gick inge bra idag heller, vi får nog vänta ett år...




Efter lunchen, som idag bestod av min hemmagjorda risgrynsgröt, så åkte brorsan och Joel ut i backen (brorsan på Joels snowboard), David och Albin gick och åkte pulka och jag följde med pappa ner till affären i centrum för att leta reda på nål och tråd, packa hade spräckt sina skidbyxor i grenen. När vi kom tillbaka (efter att ha letat i 3 affärer!) så gick jag bort till pulkabacken där David, Albin, Anna, Tobbe, Noa & Ella höll till.





I kväll har vi spelat några rundor Chicago och ätit fiskpinnar, koktpotatis, rårivna morötter, grädde och lingon, riktigt smarrigt efter en eftermiddag i pulkabacken. Vid halv 7 i kväll kom grannstugan in och hämtade oss, vi har haft pulkarace i backen. Grabbarna hade satt upp en bana med riktiga portar, start, mål och tidtagning. Tobbe vann när han hade Noa i pulkan med tiden 22,1 och tätt därefter kom David på 22.9. Jag låg inte långt efter med mina 23,7 och Albin njöt i fulla drag med massa bus och snöbollskastning!





Nu ska vi strax lägga Albin och hoppas att han sover gott för i natt har han hållit morfarn vaken nästan hela natten... Tobbe kommer strax in och han har lovat ännu mera lekar!


Dag 4, Tisdagen den 13 januari 15.15


Phu! Jag sitter inne i stugan alldeles själv nu, varenda benmuskel är ur balans och på gränsen till kramp. Men vi börjar väl från början...


Eller vi fortsätter där vi sluta igår. Jag, David, Brorsan och Joel gick in till Anna och Tobbe och lekte papperspåse-leken. Den leken går ut på att man ska ta upp en papperspåse med munnen medan man har händerna bakom ryggen. När alla klarat ett varv så klipper man av en bit och så håller det på tills bara botten återstår av påsen. Kruxet är att ingen annan kroppsdel än fötterna får nudda golvet. David visade sig vara en jäkel på just den leken! Jakob åkte ut först och sen åkte Simon. Christoffer och Joel klarade inte sista omgången och för oss som gjorde det så hade Tobbe en sista liten grej... Han la ut ett spelkort på golvet som vi skulle ta upp med tänderna och vi som klarade det var Anna, Tobbe, David och Jag.


Vi var nog inte klara med den leken innan 11 på kvällen och sen somnade vi gott. Albin har sovit gott i natt och morfarn med, så vi var uppe vid 7 och käkade frukost. Idag var det ingen dimma utan klart och fint så David bestämde sig för att åka på förmiddagen så jag och Albin gick ut i backen och tog med oss pulkan.




Nu på eftermiddagen har jag åkt skidor men det var inte alls min typ av underlag, varenda backe var totalt stenhård så jag gjorde några åk med grabbarna innan jag bestämde mig för att åka hem medan dom andra vildarna åkte vidare.


Idag har vi käkat Gulasch till lunch och ikväll är det pytt i panna med stekt ägg och rödbetor på menyn. Nu kom David och Albin in så vi tänkte gå över till affären (ca 30 meter) och köpa nåt gott till fikat så vi kan överraska dom andra pojkarna!


Dag 5, Onsdagen den 14 januari 17.00


I går efter att vi vart och handlat och bjudit alla pojkar på kanelbullar så tog David med Albin och gick till grannstugan för lite bus. Dom kom tillbaka direkt med beskedet att Jakob precis spytt och Anna vet min fullständiga skräck för just magsjuka så hon vände dom i dörrn... Efter det så bjöd pappa laget runt på Jägermeister och jag tog min dagliga Underberger.


I natt har det fortfarande inte kommit någon snö så jag befarade att det var lika jäkla hårt i backen idag så jag och David tog en hel förmiddag till att umgås med vår son, bus i snön med pulka och snöbollskastning!





Efter lunch följd David med pojkarna ut i backen medan jag och Albin gick upp till hästen. Jodå, det står en häst uppe vid skidskolan varje onsdag och varje fredag (har gjort det alla år vi vart här) så vi tog en tur runt här uppe på Fageråsen det kostade bara 50 nok för mig och Albin och eftersom vi var först ut idag så körde han en extra runda så att bjällran skulle höras och det tog runt en halvtimme, Albin var mer än nöjd när vi var klara så vi gick runt lite borta i backen och kastade snö (han kommer nog att sakna snön) innan vi gick in vid 3-tiden.




Det är ju såklart jättetråkigt att vi inte kan leka med Ella och Noa som vi tänkt men det är onödigt om det härjar magsjuka där inne, Jakob var i och för sig ute och åka i dag på eftermiddagen så det är ju inte alls säkert att det är det, men jag chansar inte!




Nu ska vi spela färdigt vår omgång chicago som vi började på vid lunchen och sen i kväll ska det ätas spaghetti med köttfärssås.




Dag 6, Torsdagen den 15 januari 17.50


Igår hade Albin fullt upp på kvällen, brorsan och Joel underhöll honom hela kvällen, han kammade dom, busade i deras sängar mm medan jag, pappa och David spelade lite Buzz.

Vid halv 9 somnade han som en sten men i natt har han vart vaken en del så morfarn har vart vaken en del i natt.



I morse åkte jag med pojkarna ut medan Albin och David var kvar på Fageråsen och åkte pulka. Vi har haft fantastiskt trevlig skidåkning idag, visserligen var det mellan -17 och -19 grader men man får se till att röra på sig. Dom hade kört snökanoner hela natten och har gjort hela dagen så det är ju inte alls så isigt utan härlig åkning i lössnön!

Men visst var det kallt, jag och pappa åkte in vid kvart över 11 och sen efter lunch så ville David ut i backen så jag och Albin tog med oss pulkan och gick ut i skogen här bredvid och plockade kottar. Det var inte svårt att få med Albin på det, han samlade på sig hur många som helst och det gick knappt att få med honom hem! När vi plockat färdigt så gick vi upp mot backen för då var klockan redan 3 och vi tänkte möta pappan och morfarn (liftarna stänger halv 4) om dom var i närheten, men när vi kommit halvvägs upp så sa Albin att han hade bajsat så det var ju bara att vända tillbaka och gå in i stugan och ta av sig allt men där var ju inget bajs!! David kom precis efter oss så vi hade ju kommit precis i rätt tid till att möta honom! David tyckte jag kunde kollat i backen men jag kan ju inte gärna knäppa upp overallen när det är -18 grader ute!



När vi kom tillbaka så gick jag in i duschen medan Albin och David gjorde figurer av kottar och tändstickor. Morfarn kom vid halv 4 och sen har vi fikat och förberett maten som nu står i ugnen. Idag ska vi ha enkel kyckling i ugn med potatis.



Dag 7, Fredagen den 16 januari 15.50


Sista dagen med skidåkning idag, lite vemodigt men en hel vecka till hade nog vart väl bra. Albin har sagt "heem" följt av "Kajs" "Pyz" ett par gånger men jag vet inte om han menar att han längtar hem eller vad det kan betyda. I natt har han sovit gott och morfarn med, dom var uppe en gång vid 3 tiden men dom somna om fort igen.


I morse bestämde sig David för att åka på förmiddagen och idag var det kallt, -16 grader och snö så det var nästan kallare idag än i går bara för att det blåser med idag. Jag och Albin gick ut och åkte pulka och efter någon timme kom David, han började frysa om fötterna så han åkte in och bytade till skor och sen åkte han med oss i backen med. Vid 11 gick vi in och morfarn kom ganska snart därefter, till och med han frös om fötterna (det tro jag aldrig har hänt).


Efter korv med bröd till lunch så var det min tur att ge mig ut i backen för sista gången för i år, åkningen var helt ok, det har ju snöat hela dagen så det låg lössnö överallt vilket jag gillar. Pappa åkte med mig medan Tobbe, Simon, Jakob, brorsan och Joel åkte bort till parken (hopp och sånt, mest till snowboardar tror jag...). Vi åkte in igen vid 3-tiden och då hade David och Albin också precis kommit in så vi gjorde oss varsin kopp varm choklad (Albins första någonsin och efter varje gång han druckit så satte han ner koppen, tittade på oss och sa "gott") och fikade lite, David hade köpt Smarrys (Cocostoppar) så han och Albin tog varsin sådan.


Nu sitter grabbarna och kollar på skidskytte medan jag packar ihop sånt som vi inte behöver mer, vi ska ju städa av det mesta nu i kväll och gå ut med grejerna i bilen så vi kommer iväg i tid i morrn!


Idag har vi ingen mat kvar att laga utan planen är att äta upp allt som finns i kylen så vi slipper få med oss massa mat hem och det ska nog gå bra för där é en del grejer kvar.


Dag 7, Fredagen den 16 januari 21.50


Grrrrr! Så arg, ledsen och besviken jag är nu!! Jag har inte klagat eller knystat ett enda litet ljud om att JAG har bokat stugan, JAG har fixat allt som ska handlas och sett till att det blev gjort, JAG har lagat ALL mat som har ätitis i stugan (pappa och David har såklart hjälpt till), JAG, PAPPA & DAVID har hjälpts åt med all städning och packning. Jag vet att jag är som en liten höns-mamma och jag tar gärna hand om ALLT men lite jävla uppskattning kanske inte skulle skada, i alla fall från bortskämdaste jävla skitungen till lillebror som man har!!

När vi hade ätit i kväll och all packning som kunde lastas ut i bilen var lastad så tog jag, pappa och David hand om städning, medan Joel och brorsan låg och sov, jojjomen, dom gick och la sig när dom kom hem, trots att jag flikade in lite snyggt när dom kom att det vore bra om dom kunde duscha och så i tid så man kan börja städa toaletterna, den enda tykna kommentaren var "Va inte så jävla stressad, vi har semester!". Jodå, dom båda har definitivt semester, det enda dom gör (förutom att skräpa ner, äta och sprida odör) är att plocka undan sen egen disk och absolut inget annat.


Hur som helst så sov dom någon timma innan dom behagade sig upp och åt mat och sen efter många om och men (­+ kaffe och fika) så fick dom båda duschat och vi satte oss i soffan. Självklart fick brorsan fatt i fjärrisen och här har vi bara 1:an, 2:an och 4:an (svenska) och jag sa att jag gärna kollar på Let's Dance, men då bestämde brorsan att det ville vi då rakt inte utan slog på På spåret och jag sa inget utan vi titta på det och det var jättetrevligt men när det sen var slut och det fortfarande var en timma kvar på Let's dance så bad jag om att få titta på det men han zappa vidare genom ALLA dom andra kanalerna och hittade tillslut en film (textad på norska såklart) som han bara skulle se. Vi gafflade lite och jag visade tydligt mitt missnöje eftersom jag inte tycker man kan bete sig så när man inte lyft ett finger på hela resan... Hur tror ni det gick??


Jodå, här sitter jag och skriver, vägg i vägg med en gapig film och spyr ut galla över er! Dessutom fick jag äran att rengöra toaletten medan dom lugnt satt kvar och kollade på film. Tror till och med pappa (som annars tar brorsan i försvar för minsta lilla, JÄVLA curling farsa!) tyckte det hade gått lite väl långt för han satt helt tyst på sin stol, annars lägger han sig alltid i våra små bråk (till 90% tar han brorsans parti, vad det är gäller, JÄVLA curling farsa!)


Nu ska jag svälja klumpen i halsen, spela en omgång patiens på datorn och sen somna gott för i morrn ringer väckarklockan redan halv 6...



Trysil, here we come!!

Nu bär det snart av, mindre än ett dygn kvar, WOHO!!!

Igår var jag ledig (Roland ringde iofs och undra om jag kunde jobba, men det fanns ingen tid till det) och vi var runt överallt och fixa och dona. Vi var först hos Gustavssons Bygg och kollade/beställde våra nya fönster (var tvungna, det är 8 veckors leveranstid...), sen åkte vi in till stan, först tog vi en fika på Veras (mitt nya favvo), Albin var hur snäll som helst, åt sin fralla, drack sin mer och gjorde inga hyss "det är en rar gosse det där, skrev hon i sin lilla blå skrivbok..."

Sen hann vi med ett besök på Göranssons, David skulle ha ny almanacka, stift till häftapparaten och lite mer register, Albin hade sina stor ullvantar på sig, vilket visae sig vara en riktigt lyckoträff, han kunde ju inte riva ner/pilla på en enda grej! Efter bokhandeln gick vi till Team Sportia och David handlade upp sitt presentkort från jul, han köpte skor, badmintonracket och fjäderbollar, sen köpte vi handskar och ett tefat till Albin och en mössa till mig!

När vi var klara där gick vi till expert och köpte den nya kamera väskan som äntligen kommit in, och David köpte band till videokameran. Sen var jag tvungen att slinka in på systemet och löpa några paket Underberger (man vet aldrig) och sen avslutade vi med apoteket (Halstabletter, nässpray, Alvedon mm). Hemma i Tvååker åkte vi och köpte kattmat innan vi åkte hem och började packa...

Mitt i allt kom Björklund (han kan lukta sig till stress, han kommer alltid när vi igentligen inte har tid med honom!) så vi fick ta en fika paus och sen kom brorsan med och det visade sig var nåt fantastiskt intressant sportprogram på teven för helt plötsligt låg dom där, alla tre och kolla på tven, alldeles för högt, medan jag sprang runt och hämta grejer, pricka av listor och underhöll Albin!

Vi fick nog tillslut packat det viktigaste, resten får David ta hand om (han lär ha sparat det tills jag kommer hem ikväll efter jobbet...). I går kväll var vi på styrelsemöte hos Linda i Derome, jag fick visat upp mina fina banderollers och lite annat jag gjort och så fick jag såklart massor av inspiration till andra grejer som jag ska sätta ihop när jag kommer hem.

Nu har David och Albin åkt iväg till Grimeton, Albin ska vara hos sin farmor en stund medan David fixar det sista (även om vi var i stan en bra stund igår så hitta vi ingen bra mössa till Albin!!) så jag är ensam hemma! Jag ska ju strax iväg till jobbet (känns verkligen inte alls som om jag hinner med det idag, men vad göra?) och sen kommer alla pojkarna hit när jag slutat och så ska vi handla allt som ska med upp i morrn.

Jag och Anna pratade igår och både pappa och Tobbe vill helst åka mitt i natten, medan vi kanske tyckte vi kunde vänta till 7-snåret, men vi får väl mötas lite på halva vägen och åka vid halv 6-6...

Jag kommer troligtvis inte att blogga mera nu på 8-9 dagar, men på söndag blir det till att läsa i kapp, för jag ska ju ha med datorn upp och kommer skriva bloggen som vanligt varje dag, men inte lägga ut den...

Nu ska jag gå ner och försöka kurera mig själv med Sinova och bafucin för både snuva, huvudvärk och halsont kom som ett brev på posten i natt!

Helt plötsligt pigg på kvällarna...

Vår lilla busunge är helt plötsligt pigg på kvällarna och vill inte alls somna som han brukar... Igår tänkte jag blogga på kvällen men det gick inge bra alls, Albin ville bara inte somna, trots försök i både sänge och soffan, med bara pappa, bara mamma och oss båda... Till slut åkte David (skulle till sin bror i stan) och jag satt med en skitpigg Albin i soffan och kollade lite på Drömkåken men jag var ju själv helt slut så vid halv 10 (och en lika pigg Albin) gick vi upp och la oss i vår säng... Albin låg förmodligen där och tjôta skit med sig själv en stund för jag somnade fort och när David kom hem så låg vi båda och susade gott.

Nu följer lite bilder på vad vi (mest Albin...) haft för oss...



Nu ska jag och David ner och skriva en lista på allt som ska göras i morrn och det är myyycke! Vi måste till stan och fixa vantar och mössa till Albin, till Apoteket, kolla på fönster, expert, Team sportis, packa mm

Jag ska skriva blogg varje dag när jag är i Trysil för laptopen ska med, tyvärr kommer jag inte kunna lägga ut dom på bloggen för vi har inget mobilt bredband.

Vi har fixat en takbox nu med (tack Malin och Lina för att ni erbjöd er!), brorsan kom in i går och sa att han fixat det så David har vart och hämtat den idag och vilken baddare, nästan längre än bilen jue!

Ska försöka uppdatera i morrn med!

Natti!

Förresten, ni har väl inte glömt att jag älskar kommentarer...

Falkenbergsrevyn!

Ska vi på i kväll och det börjar bli hög tid att fixa till sig inför den. Sen ska vi till Grand och käka mat, det är jobbet som bjussar på detta!

Igår var vi hos mormor och morfar och Albin ramla och slog örat rakt i hörnet på bordet, ni vet, sådär så det bara gör jätteont!

Såhär ser det ut idag!


Jag fick hem massa grejer på posten idag med som jag är stolt över att ha gjort så det kommer givetvis en bild på det med!


Nu ropade varmvattnet i duschen på mig
!

Proffscyklist?


Nu är julen över!

Nu är julen över på Sandagatan 3! I dag var vi uppe med tuppen alla 3! Albin väckte oss vi 7 och vi var då pigga och utvilade allihopa så vi gick upp och började samla ihop alla tomtar som var strategiskt utplacerade lite överallt i huset. Jag fixade frukost med ägg och sånt smarrigt idag så vi ringde och väckte morbror som aldrig säjer nej till lite go frukost och sen hade vi lite mys här med tända ljus och så.

Efter det började jag och Albin dra glittret ut granen (det tar sin lilla tid...) medan pappan letade upp alla kartonger som julgranspynt, belysning mm ska packas ner i.


Det tog ju sin lilla tid men Albin var så snäll och hjälpte till en stund så det gick förhållandevis smidigt måste jag säj. Medan David och Albin fortsatte med lamporna så passade jag på att ta med mig dammsugarn upp och jaga dammråttor. När jag kom ner hade Albin tröttnat på att skruva ner/sätta upp lampr så han roade sig med sin bästa julklapp, cykeln!!


T-shirten har han fått av morbror i julklapp (vem annars) och jag var lite skeptisk till den först men nu tycker jag den är skitsnygg! Albin själv har valt jeans, jag hade tagit fram ett par andra byxor i morse, men se det gick inte, han skulle ha "nins", så det var bara att ta fram jeansen... Visst ser han stor ut, speciellt på det kortet längst ner i högra hörnet??

Vart tar tiden vägen, vart är min bebis??

Nu ligger Albin och nanar middag, sen ska vi ut en sväng och i kväll blir det söndagsmiddag hemma hos mor och far. Pappa har bestämt att det ska bli nåt med brunsås, potatis och lingon, mmmm, min favvo med!!
Jag satt innan och skrev ner en lista på vad vi ska ha med oss till Trysil (den blev ganska lång by the way) och vi kommer verkligen inte få plats med allt i vår bil, så vi har konstaterat att vi behöver taxbox! Någon som har en att låna ut?? Eller som känner någon som kan tänka sig att låna ut (mot betalning givetvis!!)??

Nu ska jag ta mig lite te och gå upp och hjälpa mannen med sin egenkontrollplan...

Agnes & Svea...

Helt underbara gamla namn, och nu ska ni få se bilder på både Agnes och Svea!
Jag bara måste börja med Agnes, för sååå söt hon är!


Detta är Agnes, Jossans och Kims katt. Hon ville inte alls vara med och bli fotograferad utan gick ut lika fort som hon kom in men jag lyckades få en bild på henne innan hon försvann för jag tycker hon é så fin!

Sen kommer vi ju då till huvudpersonen, som fotograferingen igentligen gällde, minst lika söt som Agnes, men en aning mindre hårig...



Detta blir allt för idag, för idag har vi vart på Gekås och sen har jag stått och gjort köttfärssås som vi ska ha med oss till Trysil (gjorde på 1600g, tror ni det räcker till 5½ personer...?). Nu ska vi strax ge oss på att lägga Albin, hoppas det går bättre än igår för jag vill se körslaget klockan 8...

Phu!

Jag som skulle gjort i ordning kort, bloggat och visat er hur fin lilla Svea är idag...
Blir inget med det för Albin har vart helt omöjlig att få att somna idag! Vi började som vanligt vid 7 med tvättning,  tandborstning, blöja och pyjamas på och sen  släckte vi och drog ner rullgardinen på Albins rum. Han var så gooo, gick runt till både mig, David och morfarn (märker ni att jag kallar min egen pappa för morfarn jämt nu för tiden??) och gav pussar, kramar och sa gonatt, men sen bara gick det inte. David började, då ropade han förtvivlat på mig. Jag tog över, David och pappa gick ner och Albin ropar förtvivlat efter "Pappa". Jag tar med honom ner, sätter mig i soffan, morfarn åker hem och Albin ropar igen efter "Pappa". Albin får ligga hos David, men efter ca 3 minuter så ropar han förtvivlat på mig (vi ligger i sofforna bredvid varann...). Han får komma till mig, ligger still en stund men sen ger jag upp, frågar om han vill sova i sängen och det vill han så vi går upp. Där börjar cirkusen som slutar efter ca 40 minuter med att jag är i upplösningstillstånd!! Jag ropar på David (som är den av oss med mest tålamod...) som får ta över och nu ÄNTLIGEN sover han, efter lite mer än 2 timmars nattning idag!!

Jag har vart och fotat Svea idag och tänkte visat er hur det blev men som sagt satte Albins inte-sova-planer käppar i hjulen så jag får visa er dom bilderna i morrn!

Nu ska jag gå upp och lägga mig faktiskt med min Fotobok jag fick i julklapp!

Fyrkloverns årskrönika!

Så här såg mitt 2008 ut!





















Då var det 2009!

Vi firade in det nya året i Åkulle hos Sara, Peter och barnen och det var jättemysigt, helt i min stil!
Jag jobbade till kvart över 3 och sen var det mesta bara till att duscha och åka upp till skogen. När vi kom upp var familjen Andersson/Bandh färdiga, påklädda och allt (det tillhör liksom inte vanligheterna, oftast står någon i duschen när man kommer....)!

Först fick vi välkomstdrink (jag drack loka) och snittar med räkröra, rikigt, riktigt gott!! sen hjälptes vi åt med middagen medan barnen busade järnet. Albin och Lina lekte jättebra trots att hon bara är 6 månader älder så pratar hon helt flytande så det känns som om det är ett par år imellan...

Vi åt ungsbakade potatis i halvor, kycklingfilé med citron, vitlök och rosmarin, helt underbart det med!



Efter middagen var Lina jättetrött så hon gick och la sig medan jag och Sara tog in hästarna. När vi var klara så ville Albin så gärna ut till hästarna så vi tog på oss igen och gick ut i stallet. Han tyckte hästarna var lite läskiga men sen kom vi till Christines lilla nytillskott, en liten liten shettis som inte alls var så läskig.


Innan det var dax för desserten så testade Sara vår nya kamera lite på mig och Albin...


Så var det då dax för dessert! Sara hade gjort en kalas-god glassbomb på hallonsorbet och dajmglass med varmahallon!


Efter desserten fick dom andra två barnen somna med (Hannes gick och la sig och Albin somna efter många om och men i min famn i soffan) och sen tittade vi på Notting Hill och Yrrol  lite flyktigt innan det var dax att gå ut och skåla in det nya året. Tyvärr hade hela Åkulla tänk samma som vi, att "vi behöver inte ha några fyverkerier, det räcker att titta på alla andras"... Så vi såg inte ett enda fyverkeri på hela kvällen, trots att det var stjärnklart!


Med tanke på att vi har världens morgonpiggaste son, ALLTID.... så åkte vi hem efter skålandet och var väl hemma vid 01.00. Jag somnade som en stock och vaknade vid 5 snåret avv att Albin gnydde, men jag puttade bara på David så gick han in och la sig där en stund.

"MÄTT!!" Albin kom in vid 7 och meddelade att han minsann var MÄTT på att sova! David skulle ändå upp och jobba så han gick upp med Albin så jag fick sova till halv 8 snåret.

Idag på förmiddagen har vi mest tagit det lugnt, Albin har cyklat en hel del på sin cykel han fick i julklapp och sen var vi ute hos morbrorn där morfarn håller på för fullt med Extreme Home Makeover...

Nu ska jag ta mig lite att äta och sen ska jag väcka Albin som ligger och nanar.

Gott Nytt År!

RSS 2.0