Ingen bra dag!!

Rösten har inte åtrfunnits (som jag hoppades på i gårdagens inlägg...), huvudvärken är tillbaka och hostan har kommit som ett brev på posten!!

Denna dagen har inte vart länge än, men jag önskar redann att jag inte stigit upp överhuvudtaget!!

Vaknade flera gånger i natt, av hosta, halsont, svettningar och nästäppa. Albin vaknade en gång och David gick och la sig med honom igen sen somnade dom båda på hans rum och jag vaknade av att Davids klocka började ringa vid halv 5 snåret... David satte nog på snozzen för han gick inte upp innan halv 6 och jag kunde inte somna om, låg bara och vred mig, hosta och hade mig. Albin vakna vid 6 och fick gå ner med David, men det var ingen idé för mig att ligga kvar där, hostade bara mer när jag låg ner...

Vid kvart i 7 åkte David, han skulle och jobba så jag och Albin var ensammna, barnet med världens energi och jag som mest ville ligga i soffan... Drack lite honungsvatten och det lindrade nog lite tillfälligt. Jag gjorde mina tappra försök att halvligga och sammtidigt försöka leka med Albin men det duger inte, han går mot dörren, öppnar den och ropar PAPPA så högt han bara kan eller kommer med sina gummistövlar och tycker att nu får det vara bra, nu går vi ut!

Men jag orkar inte gå ut, känner mig helt matt och trött. Vi stannar inne och jag försöker allt, ringer mormorn som hade saker att göra, och pappan som var tvungen att jobba några timmar till... Ni som inte känner Albin tror säkert att jag överdriver men han är som jag, fast värre med att det ständigt ska hända saker och gör det inte det så river han huset!

Vi gick upp och han krånglar som aldrig förr, vifftar med sina innebandyklubbor så jag lyckas få en i huvudet, blir arg, Albin blir ledsen och sur och slänger sig handlöst bakåt (som han gör när han blir arg...). Bakom honom står visst vårat element och där dunkar han i huvudet och slår sig såklart ordentligt, mamma fram och blåser tills jag ser vad som hänt, en bula som är alldeles blå och säkert står 1 cm ut från huvudet!! Panik!! Albin skriker och jag ringer mamma som hänvisar till sjukvårdsupplysningen och att lägga på is. Albin fortsätter skrika och ta sig för huvudet, isen är INTE populär, var sjutton hittar man nummret till sjukvårdsupplysningen då?!?? Leter på nätet, hittar inget, leter upp en telefon katalog och hittar inte det där heller (letar förmodligen inte asnoga, förväntar mig att det står på första sidan), men precis under telefonkatalogen ligger en tidning från landstinget och där står nummret med stora siffror på framsidan!

En jättegullig sköterska svarade och sa att det var ingen fara, skulle bara hålla koll på om han blev slö och börja kräkas, annars skulle det bara kylas med nåt kallt... Det där sista var lättare sagt än gjort, men några sekunder fick jag nog kylt i alla fall. Satte mig med honom i soffan, tårarna rann på mig med, hatar när min älskling är sjuk eller har ont!!

Fick lugnat ner honom tillslut, vi satte oss och läste lite i böcker men ibland kom det över honom att han hade ont i huvudet och han tog sig där och grät en skvätt tills jag fick villlat bort det i någon bok... Jag tyckte det var dax att han sov lite så jag fråga om han ville ha lite välling och somna i mammas knä och det ville han, så jag gick ut i köket och fixa lite välling och det tar ju max 2 minuter! Undertiden jag var och fixade det lyckades han välta tvbordet, få det över foten, och vattenglaset som stod på, över kläderna... Ytterligare ett par minuter illvrål och tröstning. Sen drack han upp sin välling och somnade, jag bar upp honom i sängen och nu är jag helt slut!!!

Fattar ni nu varför jag inte skulle vaknat överhuvudtaget idag!?!?

Kommentarer
Postat av: Mamma

Usch, vissa dagar är bara så jobbiga. Men om du vilar lite nu, och Albin får sova så blir det nog bättre. Sen kommer han ju till mormor, och där vet du ju hur himla skojigt vi alltid har!

2008-10-11 @ 11:16:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0