10 barn!

Kollar på 4:an, en serie om familjer med många barn, Tina och Jörgen har 10 barn, tror ni hon har tid att blogga??

Ska se om jag kan få ihop en sammanfattning från denna dagen. Kanske ska börja med gårdagen...
I går var det dax för sidvagnsmöte och det skulle ju såklart hållas hos mig (eller det var brorsans möte men han hade det hos mig...). På förmiddagen hade jag en hel del som skulle fixas, har 3 byggföretag som ska ha annonser, banderollers, dekaler, visitkort mm och det tar lite tid, speciellt när Albin inte kan gör NÅT själv.

Vid middag tog jag med mig brorsan och åkte och handlade. Jag räknade inte med någon direkt hjälp från brorsans håll så jag var glad att han var med och betala. När jag kom hem då så skulle det bakas, läggas upp, vispas, dukas, städas av, väckas unge, mata mm. Jag hade en plan, en bra plan. David skulle väcka Albin, ge honom mat och sen skulle dom gå ut en sväng så när Albin var väckt och skulle till att ta fram mat så kommer David pappa!! ATT HAN ALDRIG KAN RINGA!!! Han gör detta så ofta, bara dyker upp utan att vi vet att han kommer och det är inte det att han inte får hälsa på men han kommer alltid när vi ska bort, eller har gäster, eller ska göra nåt och så bara kliver han in, tar en banan, äter upp Albins russin eller vad det nu kan vara! Det är ingen hemlighet att jag inte gillar min svärfar så värst mycket men han gör ju inte det bättre precis. Dessutom cyklar han ju alltid oxå och man kan ju inte bara skicka hem honom igen när han har cyklat 2 mil i minusgrader!! I alla fall så står jag ju där med min kladdkakesmet och fejar för fullt i köket när han kommer. David känner mig rätt bra vid det här laget och när vi inser att han inte tänkt åka hem igen så tar David helt enkelt med sig Albin (+ middagen han inte hunnit få i sig än) och sin pappa och åker in till sin bror i stan!

Jag hinner bli färdig med allt utom mig själv, vilket ALLTID är prio noll så det blev sliten, förkyld morsa i jeans och sketen t-shirt, men det blev möte i allafall och jag fick en hel hög nya uppgifter som jag satt med igår kväll, mailade säkert 25 mail igår kväll om offerter till olika grejer. Vi komm inte i säng fören framåt midnatt och då var det ju inte långt kvar innan det var dax att gå upp igen...

I morse ringde klockan halv 6... Vi hade tid på operation klockan halv 8 och det skulle ju duschas en gång till i descutan och så skulle han ha Emla plåster på vänster hand och armveck för att bedöva när dom sätter nålen och det skulle sitta minst 1 timme, gärna 1½. Så fick han ju inte äta eller dricka nåt heller så det kändes inte alls kul att väcka honom så tidigt och sen inte få ge honom vällingen som han frågade efter flera gånger. Jag och David turades om att äta frukost och att sitta i soffan och kolla barnprogram med Albin så tiden gick ganska snabbt ändå.

Vi var inne vid halv 8 och vid 8 var vi klara för doktorn men han hade hamnat i nån trafikstockning på vägen och var lite sen men Albin passade på att charma varenda sköterska där va! Jag fick på mig sån där häftig operations-outfit och så fick jag följa med honom i när han skulle sövas. Det gick riktigt bra, han fick en mask (så dom där jäkla plåsterna var helt meningslösa) och sen somnade han tungt i min famn med snutten och en liten apa som han fick av sköterskorna.

Vid 9 kom dom tillbaka med honom och då sov han gott och fortsatte sova en halvtimme till och när han vakna var det precis som vanligt, han drack välling, satt och gosa en stund och sen kom det en sköterska med en piggelin som han pilla i sig hela medan jag och David fick smörgåsar med kaffe och the (BB flashbacks).

Vid 10 var vi färdiga, Albin hade kissat (på toan såklart) och klätt på sig och var i full färd med att springa runt, trycka på larmknappar över allt som vi hade fullt upp med att återställa... Vi kunde fått åka hem då om det inte var så att läkarn visst glömt av att han skulle prata med oss innan vi åkte så var inte därifrån innan 12!

På vägen hem åkte vi om Willys för Albin fick önska sig vad han ville, i hela världen, till middag och då ville han ha ris. Så vi åkte och köppte kassler och gjorde kasslergratäng. Vi började med det direkt när vi kom hem och Albin somnade gott i pappas famn så vi fick äta lite i fred innan David stack till jobbet och jag svängde ihop en glass som jag läst recptet på i en gammal tidning i väntrummet. När Albin vaknat och mornat sig lite så åt han massa ris, kassler, ärtor och majs och sen gjorde vi hemmagjord kolasås till vår glass som vi fikade på i väntan på att David skulle komma hem från jobbet.

I kväll kom Rigmor hit med en liten bok till Albin och en liten påse bananchips (ni vet sånna där naturgodisar, torkade grejer) och då fick hon vackert sitta på golvet i hans rum och leka med tåg..

Nu ska jag fortsätta kolla på tv med min sambo och sen ska jag hålla tummarna att jag är frisk från min förkylning i morrn!

Kommentarer
Postat av: Anna

Hur e det med tummen idag, känner han av det nånting?

Och tro det eller ej, 10-barnsmamman har en blogg!

Kanske inte så spännande läsning, men jag fattar inte hur hon hinner med allt!

www.123minsida.se/tvillingarna

2009-02-03 @ 07:31:09
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com
Postat av: Malin

Vad skönt att allt gick bra, det är ju alltid en liten oro inför såna saker. Man vet ju inte hur barnet reagerar.



de pratade på jobbet om den familjen oxå, jag missar allt vad tv heter just nu. men det går ingen nöd på mig precis.

2009-02-03 @ 15:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0