SM i Hörby...

Nu har jag suttit och skrivit en liten berättelse om vår dag i Hörby, som jag ska skicka till pressen och jag orkar verkligen inte skriva om allt till bloggen så ni får läsa den och såklart gå in och läsa brorsans egna ord om vad som hände.



SM sidvagnscross i Hörby 30 maj -09


Det var en olycksdrabbad SM deltävling i sidvagnsmotocross i Hörby på Pingstafton.


Nr 100 Christoffer Jönsson/Christofer Liljegren från Varberg blev påkörda efter bara ett halvt varv i första heatet, Jönsson hamnade under sidvagnen medan Liljegren kastades i väg en bit och blev både på och överkörd av eftervarande ekipage. Jönsson reste på sig direkt efter att ha fått "av" sig sidvagnen medan Liljegren blev liggande vid sidan av banan, Sjukvårdare var snabbt på plats och man befarade allvarliga frakturer på ryggen. Man förde båda Christoffrarna till Sjukhuset i Lund där det senare på kvällen, mirakulöst nog, konstaterades att dom "bara" var rejält mörbultade. Det blev således inget andra heat för Jönsson/Liljegren som började så bra som med 2:a bästa tiden på träning, med hela 2 sekunder ner till 3:an.


Även kvalet klarade man av galant med 2:a bästa tid en bra bit in på tidskvalificeringen men efter att ha hamnat efter några mindre snabba Danskar på sina sista varv trillade dom ner till en 5:e plats, då både Robert Gustavsson/Henke Apelgren (nr 747), Sonny Folkesson/Mattias Andersson (nr 72) och Tommy Sörensen/Andreas Lindén (nr 92) klarat att gå om med knappa marginaler, så här såg varvtiderna efter kvalet ut.


nr 1                Söderqvist/Sylwan               1.40.54

nr 92              Sörensen/Lindén                  1.43.64

nr 747            Gustavsson/Apelgren            1.43.99

nr 72              Folkesson/Andersson           1.44.26

nr 100            Jönsson/Liljegren                  1.44.46


Jag missade större delen av 1:a heatet pga Jönsson/Liljegrens vurpa men hann ändå se i ögonvrån, att helt fantastiska Robert Gustavsson/Henke Apelgren ledde mer än halva heatet innan Söderqvist/Sylwan gick om, en uppvisning som fick publiken att häpna.


Under 1:a heatet hann vi med ytteligare några skador, nr 93 Robert Ingemann/Cecilie Augustsen från Danmark, där Cecilie ramlade av olyckligt och vart medvetslös när sjukvårdarna kom dit så det blev Lund för hennes del också. Nr 117 Magnus Birgersson/Louise Jönsson från Varberg blev knuffade så Magnus skadade foten. Magnus fullföljde racet med sin onda fot och blev 9. Till 2:a heatet avråddes han att köra vidare men efter att ha legat med foten högt, hårt lindad och fått i sig några Ipren så bestämde sig Magnus Birgersson för att försöka ändå och det gick jättebra, har vi sett Magnus & Louise så taggade något SM heat tidigare? Nej, jag tror inte det, dom plockade in tid på både bröderna Karlsson (nr 6) från Halmstad och Jimmy Pettersson/Charlotte Arfeldt (nr 70) från Danmark, på ett helt enastående sätt men lyckades inte komma om på hela heatet, för första gången någonsin önsdage Louise att det skulle varit ett längre SM heat, då hade dom vart om, men nu slutade dom på en 9:e plats i även Heat 2 och Magnus Birgersson tog sin till akuten i Varberg på banläkarns order och när jag pratade med Magnus sent i natt så hade han en spricka i hälbenet och en skada på ankeln som en specialist skulle titta på som idag (söndag).


I heat 2, där endast 12 av 21 anmälda kom i mål pga. skador/vurpor mm så gjorde Fredrik Johansson/Tim Gustavsson från Varberg (nr 50) en stark insatts genom att bli 3:a efter att ha blivit omkörda av Robert Gustavsson/Henke Apelgren som blev 2:a även i sista heatet.


I sista Heatet hände också en hel del skador.

nr 22 Calle Magnusson/Markus Magnusson från Strängnäs gjorde en ordentlig vurpa på startrakan efter att ha blivit utknuffade, Föraren Calle Magnusson hamnade under sidvagnen och fick en ordentlig smäll men behövde åka ambulas från platsen, vad som hände efter det, vet jag inte.


nr 72 Sonnie Folkesson/Mattias Andersson som hade hemmabana i Hörby fick också en ordentlig knuff och flög in i ett staket, Sonnie fick även han åka ambulans från banan, det jag kunde se där, var att han höll sig över bröstet.


nr 92 Tommy Sörensen/Andreas Lindén fick ett slag som gjorde att Andréas tappade balansen och ramlade av sidvagnen i ganska hög hasighet men han hoppade tillbaka upp i sidvagnen på ett ben och genomförde loppet.


Västergångsbanan i Hörby är en väldigt smal bana, ingentligen inte bäst lämpad för just dom breda sidvagnarna och det var väl kanske mycket därför det blev en sådan olycksdrabbad dag i Hörby i går.

Jag hade nämligen tänkt ge mig ut till Familjen som är i trädgården och mysa med dom. I dag på mordag så fick jag en jättefin cykelhjälm av mina killar! Albin hade valt färgen sa David, "Ska Albin ha hjälm så ska mamma ha det oxå" sa han

För er som är intreserade av SM Tabellen, så finns den här.


Kommentarer
Postat av: Göran

Vilken tur att de inte gick värre,men du se till att dom uppgraderar resultattabellen,kan inte tänka mig att Ove o Joel ligger på 10 plats.

2009-05-31 @ 15:54:58
Postat av: Malin

Gillar bilden när de flyger i luften, den med helblå himmel som bakgrund. Det ser härligt ut på nåt vis,som om de är höööögt uppe i himlen!

2009-05-31 @ 21:33:43
URL: http://femifamiljen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0