Skön svampskogs söndag...



Jodå, vi har vart ute igen och kollat läget i dom Hallänska skogarna!

vi började morgonen med en riktigt brakfrukost etersom Jonas, John och Evelina skulle komma och ät med oss men det blev "bara" John och Jonas, så när det var gjort fick jag röja upp, bädda i ordning efter övernattningsgästen och tvätta. Jag fick även beställt en massa bilder åt en kund innan det var dax att gå ut och släpa (ja, för han följer inte med frivilligt) med sig Albin in för lite vila. Även om han säjer 100 gånger att han inte ska sova så somnar han på 1½ minut när han väl ligger still.

Vid strax innan 1 väckte jag honom och satte honom i bilen och så åkte vi bort till mormorn och hämtade upp henne och Eva för en tur i skogarna, letandes svamp! Som ni ser på bilderna ovan så hittade vi en del men inte så mycket som förra gången. Som ni även ser ovan så ska Albin tvunget gå bredvid Eva, fråga mig inte varför men det var väl tur att gammelmoster Eva följde med, mormorn går oxå bra att gå bredvid men mig behöver han inte alls (om han inte skulle råka ramla för då duger oftast bara mamam, men det gjorde han inte idag).

Vi stannade till och fikade, jag och Albin hade med oss bananer, ost/skinkmackor o te, och Eva hade bakat jättegoda äppelmuffins som vi oxå smaskade i oss där i skogen. Albin har som vanligt fullt upp att titta på diverse insekter, skalbaggar, grodor och andra små kryp och jag lyckades faktiskt fånga en liten groda på bild, fast det är inte lätt, vi såg säkert en 3-4 stycken idag men dom är snabba dom små rackarna!

Vi har allt god hjälp av Albin, han plockar så fint och idag hade han fått en liten borste av mormorn och varenda liten svamp som skulle i korgen skulle borstas av först!


Notera dom små trattisarna som står längst ner till höger på dom båda översta bilderna, dom såg jag inte när jag fotade, men nu ligger dom säkert avborstade och fina i mormorns korg!

När det började komma lite regn gav vi upp för dagen och åkte hem till en annan gammelmoster, nämligen Laila  och hennes man Rolf i Torstorp. Mamma och Eva hade grävt upp lite av sina kattmynta-växter som skulle få nytt hem i Laila och Rolfs rabatt! Gösta & Stina (Deras båda katter) är helt galna i denna växten och har redan lyckats ta död på en. Så här tokiga var dom när vi var där och kollade när Rolf planterade den ena.



När vi äntligen kom hem vid strax innan 6 så hade pappan längtat efter oss så Albin var ute och hjälpte honom räfsa upp lite skit medan jag gick in och tog en välbehövlig dusch. Hur kort stund jag än varit ute i skog och mark så bara måste jag duscha direkt när jag kommer hem, på nåt sätt känns det som om det kryper över allt på en!

När jag var klar fick jag värmt till mig och Albin varsin tallrik med överbliven fiskgratäng och ris, vi hade ju inte hunnit med lunch innan vi åkte utan bara tagit några mackor i skogen. Som han åt! Han åt upp på tallriken och det var väl tilltaget så jag frågade om han ville ha lite äppelkräm från igår och det ville han. Vi delade på det som var kvar och fick varsin lagom stor portion med lite smulat delikatessknäcke och mjök på. Han åt upp alltihopa och visade stolt upp sina tomma tallrikar!

Efter maten stoppade jag ner honom i badet medan jag tog hand om tvätten som David faktisk kom ihåg att ta in när det började regna, trots att jag inte ens sagt till honom! Nu sover min prins i våran säng, han vill så gärna att vi ska ligga där och mysa när han ska sova så idag la jag mig bredvid honom och sjung Idas sommarvisa så lågt jag bara kunde och killade honom i håret, det tog inte många minuter vill jag lova...

Nu ska jag gå ner och umgås med yttligare en trött familjemedlem som har jobbat stenhårt hela helgen och fått på taket på garaget, nu ska bara allt gammalt material slängas och det blir säkert många vändor med släpet till tippen...


Kommentarer
Postat av: Mamma

Så fina bilderna blev på Gösta och Stina! Ja, dom andra med förstås.

2009-09-20 @ 21:08:48
Postat av: Laila

Vilken tur att ni kom vägen härom och lämnade av kattmyntan,dom är ju helt tokiga,så där lär inte finnas mycket kvar på några dar.Väldigt mysiga svampbilder,ni kan ju bara inte åka och plocka svamp utan Albin,då blev det inte mycke i korgarna.

2009-09-20 @ 21:21:08
Postat av: Tessan

vill följa med ut i skogen ;)

2009-09-21 @ 21:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0