Påsk!

Idag har vi verkligen firat påsk, hela dagen!
Albin började sin dag redan strax innan klockan 5 i morse så det är en något trött mamma som äntligen lyckats sno åt sig en stund att blogga på!
Albin hade bestämt sagt i från på dagis igår att han inte ville vila så han hade visst somnat redan kvart över 6 i går kväll och det resulterade ju i en väldigt morgonpigg kille.

Eftersom vi gjorde ett tappert försök att få honom att somna om i vår säng så gick vi inte upp innan halv 6. Jag hade gömt ett gigantiskt påskägg till David i vårt badrumsskåp som Albin och jag hjälptes åt att hämta och ge David i sängen. Jag har köpt den Svenska Whiskyn Mackmyra som han ska få ha i sin samling!



När pappan öppnat sitt så fick Albin gå och leta på sitt rum och se om påskharen lämnat något till honom oxå och det hade han ju såklart! Bland gosedjuren låg ett litet påskägg med choklad i och bakom kuddarna i soffan låg ett med 3 bilar och en flaska såpbubblor i! Lyckan var total och det var tvunget att gå ner och leka med det med en gång! David tog med sig honom ner medan jag låg kvar och drog mig i sängen en stund, men att somna om var inte att tänka på då det lektes ljudligt och i trappan med dom nya bilarna...

Vi tog med oss brorsan bort till påskfrukosten och där var det riktig lyx må jag säja! Pappa hade laddat med hur mycket som helst och till Albins stora förtjusning hade mormorn försett frukostbordet med meloner och färska jordgubbar!

I eftermiddag har jag faktiskt fått David att svänga runt en sväng med dammsugarn medan jag förberedde Jansson och lite annat till påskmiddagen! Vid 4 i eftermiddag kom familjen och började hugga in på Jansson, nygriljerad varm skinka, prinskorvar, sill, ägg halvor, grönkål och bröd! Det var verkligen jättegott och vi fick dessutom en extra middagsgäst eftersom Joel var inne hos brorsan. Men stackars mammsen åt inte en smula av den goda maten, hon hade så ont i magen att hon bara låg och sen fick pappa skjutsa hem henne.

Mamma hade bakat små petit choux-bakelser med vaniljkräm, grädde och bär som vi mumsade till fikat, Albin åt 2 hela med mycket god aptit! Dom var verkligen supersmarriga och där är en kvar i kylen som jag ska sno åt mig lite senare eftersom jag var så mätt efter maten att jag bara smakade en tugga på en av Albins bakelser...

När alla åkt och alla rester var instuvade i kylen så tog båda mina rastlösa killar på sig arbetskläderna och gick ut i utbygget...


Albin hjälper till och precis som pappa måste han ha jobbarbyxor med en tumstock i, hörselkåpor och en hammare i högsta hugg. Som synses på den översta bilden så har alla leca-block kommit så snart ska det förhoppningsvis vara fasad på huset med!

I kväll blir det mycket lugnt med en kopp te framför tven och brasan sprakandes i bakgrunden för i morrn är det dax för jobb, hela dagen och vi har visst jättemycket att göra!

Kanske hinner jag titta in och uppdatera lite, men jag gissar att jag kommer var mer än lovligt trött när jag kommer hem i morrn...

Förresten, vi blev uppringda av GT innan i eftermiddags och dom berättade att vi inte vunnit. Det kom ju inte direkt som någon överraskning då vi legat några % efter dom sista dagarna men vi hade i alla fall fått flest poströster om jag fattade det rätt och det var ju jätteskoj.


Men roligt har vi haft och jag får väl fortsätta hoppas på det där frieriet...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0