En riktig mysdag!

Just nu i mitt kök!



Det jäser för fullt i köket nu och det doftar ljuvligt (som vanligt nu för tiden...), dom översta rågrussinbullarna står i ugnen.

Jag har bakat ut mina surdegsbröd som oxå står och jäser för fullt och för er som är intresserade så kommer sista bilden på surdegen, som den ser ut idag, sista dagen (dag 5)



Frallorna som jag svängde ihop igår blev en riktig hit! David fullkomligt älskade dom och brorsan (vi hängde en liten påse nybakat på hans dörr innan vi for...) likaså. Även mamma & pappa fick en liten påse när vi lämnade av Albin där. Så här blev dom!


Även dessa är alltså en kalljäst fralla i olika lager med lite smält smör imellan, den var super enkel att göra och som vanligt är det oslagbart med nybakat på frukostbordet!

Som jag nämnde innan så fick Albin vara hos mormor & morfar en sväng på förmiddagen eftersom han fortfarande inte är frisk. Jag och David åkte in till stan, gick på bokrean på Socitén och tro det eller ej, men David fick fyndat 2 böcker och jag inte en enda! Jag var ute efter någon rolig kokbok, men hitta inget bra och David köpte en bok om Whisky och en med roliga historier. Jag köpte ett spel, Master of Music heter det och om jag inte minns fel så har vi spelat det någon gång när vi lånat det av Anna eller Eva.



Sen gick vi till Gallerian och jag köpte 2 toppar till mig (och ett par strumpbyxor till svärmor...), sen gick jag upp till David som var inne på Dressman och fyndade en jättesnygg stickad tröja och en luvtröja.

Vi funderade starkt på att ta en fika när vi ändå var i Gallerian men där var mer folk än vad där vad stolar så vi gav upp! Vi åkte till babyhuset i stället och kollade på ny bilstol till Albin, han får ju snart inte plats i sin längre och när vi nu ska ut en hel del på vägarna med husbilen så vill vi ha en ordentlig bilstol, men fy vad dyrt (jag vet, det handlar om mitt barns säkerhet och då ska man absolut inte snåla och det tänker vi inte heller!), den kostade ju mer än den stolen vi har nu!

I kväll ska vi bara ta det lungt och mysa hemma hos mamma & pappa. Äta gott och spela lite spel i den nya soffan. Albin får vara med så länge han orkar, han är inte lika pigg som i förmiddags. Jag gissar att han har ganska ont i halsen, han vill inte äta nåt direkt, mest bara dricka och han har druckit massa nyponsoppa, ätit en yoghurt och nu är han inne på sin andra vaniljglasspinne, det lindrar nog gott i halsen. Han blev överlycklig när jag sa att man får äta mer än en glass när man är sjuk! Nu ska jag skala och skiva upp lite mango till honom, han älskar ju som bekant frukt...

Kanske slänger jag in en bild på bröden när dom är klara!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Du glömmer väl inte att ta med ett hit ikväll?

2010-02-27 @ 17:51:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0