Lite hjälp?

Jag behöver lite hjälp av mina läsare...

Som jag skrev om i detta inlägget så har Albin börjat undra vart bebisen ska komma ut någonstans och jag har insett att jag inte kommer kunna förklara det för honom på egen hand utan vi har vart på biblioteket nu ett par gånger och letat men inte alls hittat något som passar det vi söker.

Efter förra inlägget fick jag tips om en bok som hette "Håkan-bråkan & bebismysteriet" och den fanns ju givetvis inte på vårt bibliotek så vi fick beställa hem den och var och hämtade den igår. Jag förstår ju att en bok kanske inte bara kan handla om vart bebisen kommer ut utan att den säkert oxå handlar om hur den kom in men eftersom han inte undrar det än så tänkte jag att det kan man väl bara hoppa över...
Det gick inte för hela boken handlade bara om hur det gick till att göra bebisar, när det var dax för mamman att åka in till BB så tog boken slut! En aning besviken, men som tur va hade Albin fått med sig en annan bok hem, för man fick visst en bok när man fyllde 4 år (gör han den 21 okt) så vi läste den i stället.

Jag fick även tips om en bok som heter "Per, Ida & minimum".
Den hade vår bibbla givetvis inte heller så den är oxå beställd och kommer på fredag så då ska vi gå bort och lämna tillbaka Håkanbråkan och få med oss en annan bok hem.
Men nu undrar jag då om det är någon som har något annat bra förslag?

På dagis hade en av fröknarna (när hon var gravid) haft med sin Lennart Nilssons bok och tittat i med barnen men det tror jag är lite svårt för Albin, han kommer ju inte att ha så stor nytta av det utan jag vill bara ha en bra, lättförstålig saga om hur det går till när bebisen kommer ut.

Jag har frågat på biblioteket men dom hade inget direkt att komma med.
Jag blev visad en bok som hette "Hur jag blev till" (tror jag i alla fall) av Katerina Janouch (stavning?) och den var alldeles för ingående, inte alls någon bra sagobok för en 4-åring!

Så, hjälp? Någon?


Kommentarer
Postat av: lina

jag vill slå ett slag för Kråke i mammas mage, underbart pedagogisk bok och jag är nästan säker på att den berättar hur bebis kommer ut också. Kolla här :http://krake.se/2008/05/17/krake-i-mammas-mage/



I vår familj har vi vart väldigt öppna med det (saga började fråga väldigt tidigt) men vi drog bara de stora bitarna och skippade detaljerna. Ungefär såhär har Saga och Wille sagt innan när mormor frågade om de visste :)

Först bodde bebisen i pappas snopp, sen träffades mamma och pappa och de blev kära, då bestämde sig bebisen för att hoppa över till mammas mage och där bodde den länge innan den kom ut genom mammas "muff".



De har än sålänge inte brytt sig om hur den kommer in när den "hoppar över" :) Det får vi väl ta när det kommer (läs Andreas =P)



Lycka till! kram

2010-10-13 @ 17:43:20
URL: http://secretmom.blogg.se/
Postat av: Karin (anonym)

Vet ingen bra bok om just det, men kråke-böckerna är riktigt bra.

Men ibland räcker det med att ge ett kort svar, och så nöjer dom sig med det. Typ: När bebisen ska komma ut åker mamma och pappa in till sjukhuset och sen kommer den ut i mammas snippa.

troligtvis nöjer han sig med det svaret ;-)

Lycka till med frågorna och bebisen!

2010-10-13 @ 19:06:41
Postat av: Nina - Glamourmamman

Åh, jag får nästan ångest när jag hör om Per, Ida och Minimum, haha! Mamma köpte den till min bror när vi var små, och det är ganska detaljerade bilder där, tyckte jag då i varje fall... ;-)



Skulle tro att det kommer fler bättre böcker på marknaden snart. Kan behövas när man ska förklara detta knepiga ämne ;-)

2010-10-13 @ 21:48:43
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Malin

Detaljerade bilder vet jag inte.. Den är tecknad som en serietidning. Berättar om hur det går till (som man kan hoppa över om man vill) och om jag inte minns fel så även var/hur bebisen kommer ut.



Har ni inga bra bilder från när Albin föddes som ni kan visa?



Tycker det är vettigt att tala om kort hur bebisen kom in oxå även om han inte frågat det än. den kan ju inte bara hoppa dit ;-)

2010-10-13 @ 21:53:17
URL: http://www.femifamiljen.bloggagratis.se
Postat av: Ida- Blivande mamma till pärlan.

Det kan inte vara lätt och förklara något sådant.

Hoppas du hittar någon bra bok.

Kram

2010-10-14 @ 11:49:05
URL: http://alexandraida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0