Fullt ös!

Idag är det fullt ös här hemma! Albin tyckte vi skulle stiga upp redan klockan 5 i morse men det var varken jag eller David särskillt sugna på så han fick vackert ligga och nynna där för sig själv (fast vi ligger ju bredvid varandra på olika madrasser i samma rum så jag kunde ju inte direkt somna om...). Vi måste ha somnat om allihopa för vi vaknade när Albin återigen tyckte "nu är det väl ändå morgon?", då var klockan i alla fall halv 7 och det gick ju ann.

Jag låg kvar och gottade mig en stund medan David pulade lite i köket och när bageriet öppnat så knalla han över och fixade färska frallor till frukosten. Direkt efter frukost tog David på sig snickarbyxorna och gick upp på övervåningen. Albin hade bestämt att han skulle minsann bygga tågbana, även om farfar & farbor skulle komma och hjälpa till med övervåningen, så jag och han byggde tågbana en stund. Sen kom ju både farfar och farbror John och då var det bråttom på med arbetsbyxorna även för den minste lille snickarn.

Medan alla grabbarna höll på för fullt med att fixa där uppe så hade jag en stek i kylen som jag tagit upp ut frysen igår, men det blidde grytbitar av den och medan dom fick ligga och sjuda så stack jag och handlade och sen blidde det köttgryta, väldigt god sådan om jag får säja det själv och det blidde inte mycket kvar i grytan så jag tolkar det som om det var uppskattat!

Albin fick vila lite efter maten men han somnade inte utan ville bara ut och greja han med så det var lika bra att skicka ut honom och nu har jag svängt ihop en sockerkaka som står i ugnen, till tre-kaffet!

Igår var det oxå fullt upp hela dagen och jag orkade bara inte med att skriva nåt på kvällen... Vi åkte hemifrån klockan 9 på morgonen, tog ut pengar & hämtade mormorn för vidare färd in till stan. Vi mötte upp Anna, Ella & Noa utanför Håstens simhall och medan vi var inne och badade så promenerade mormorn ner till stan för lite ärenden. Det var ju studiedag för skolorna men sånt har inte jag koll på så det var ganska mycket folk, men det brydde sig inte barnen om och det är ju det viktigaste. Efter badet körde vi alla ner till stan, mötte upp mormorn och tog en härlig fika på Mignon (jag har bilder på våra söta små som satt i en liten soffan, alldeles lagom för deras små rumpor, och fikade för sig själva men kameran är där uppe så bilderna kommer sen).

Vid det laget började Albin bli trött men samtidigt bajsenödig så vi fick svängt in på Fyndmagasinet och lånat toan. När vi ändå var där så passade Albin på att visa mormorn vad han önskar sig i födelsedagspresent, för den dagen närmar ju sig nu... Mormorn tyckte att han varit så duktik och snäll så han fick välja en liten sak, det blidde en liten gul (Suzuki) motocykel. På vägen mellan Fyndmagasinet & ÖB så somnade han, så han fick sitta kvar i bilen medan vi gjorde lite övriga ärenden. Bla så skulle jag ha fler vakumpåsar som visade sig vara kanonbra!

Nu när vi inte längre har plats med så mycket kläder så fick jag packa en herrans massa i dessa super-duper-braiga vakumpåsar som man bara stänger igen och sen suger ut all luft med dammsugarn, skitsmart och tar sååå mycket mindre plats. När vi kom hem så packade jag ner ännu mer grejer i mina nya vakumpåsar. Vi var inte hemma fören efter 14.00, gissa om jag var trött då?

David kom hem i hyfsad tid och tog med sig Albin ut & upp medan jag städade av som en galning här nere, tog hand om tvätt, disk, vattning av blommor, dammade, torkade, dammsög mm. När David & Albin kom tillbaka hade dom med sig så vi kunde svänga ihop lite tacos till kvällen. Efter kvällsmaten var vi alla 3 ganska trötta så det blev mys i soffan resten av kvällen.

Nu är det dax för mig att ta hand om tre-kaffet!


Kommentarer
Postat av: Malin

Här har jag letat på nätet efter vakumpåsar, och hittat diverse olika i olika prisklasser, så finns det så billiga på rusta! Ungefär hur mycket ryms i EN sådan?? den såg inte så stor ut...



Kram

2010-09-25 @ 23:11:28
URL: http://www.femifamiljen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0