Marsipanbebisar, svamp, ösregn och lite till!

Idag har vi fått gjort mycket tycker jag!
 
Jag och Emil började dagen med en Power Walk. I dag var den inte fullt så härlig bara, det ösregnade hela tiden. Emil satt ju i vagnen och hade det gott under en stor regnponcho (jo, men regnskyddet till vagnen verkar ha fått ben och knallat iväg...), men jag blev redit blöt!
 
 
Efter en sån promenad är det ju extra gott att komma hem och få i sig en smarrig frukost!
Dessutom fick jag inhandlat nya nummret av "Hembakat" när vi gick om affären.
 
 
Efter frukosten fixade jag några beställningar och sen åkte vi hem till mormorn en sväng för lite förmiddagskaffe. Tillbaka hem, laga mat, äta mat, cykla och hämta Albin och hem igen för tårtbak!
 
Jag har bakat 2 bottnar och gjort 2 fyllningar och när det var klart tog vi en snabb fika, som btw tog tre gånger så lång tid eftersom Emil hällde ut ett helt glas juice över hela sig, ner i barnstolen (av tyg!) och vidare ner på golvet där det skvätte överallt så jag fick, helt ofrivilligt skura golv och en hel del luckor. När jag i alla fall sanerat köket, ungen och fått monterat ner barnstolen och kastat in den i maskinen så tog jag barnen med till skogen!
 
 
Vi hittade minsann svamp vi, fast vi bara var ute en knapp timme.
 
 
Emil var väldigt facinerad av svampen och ville lukta ner i hinken hela tiden.
Båda två var superduktiga och Emil gjorde verkligen sitt bästa, även om de flesta svampar han plockade var minst sagt fot/skaft-lösa, han hade tur om han fick med i alla fall största delen av hatten...
 
Vi åkte hem och jag började genast med maten, tacofylld barkis.
Barnen var ute och lekte och pappan kom hem lagom till maten.
Efter maten fick jag skura golvet en gång till och då insåg jag även att Emil inte alls är redo för en "stor" stol, utan så fort barnstolen torkat så blir det till att montera ihop den igen!
 
David tog barnen med sig ut medan jag hängde tvätt, vek tvätt, dammsög, monterade ihop 2 tårtor, diskade upp och sen började på lite tårtdekorationer till morgondagens våningstårta.
 
 
Det blev bla lite marsipanbebisar och en hel del blommor.
Har en idé i huvudet om hur tårtan ska se ut, hoppas det blir så med!
 
Nu ska denna trötta småbarnsmorsan ta en lång dusch och sen blir det sängen!
 
I morrn är det tårtdekorering på schemat, ihop med det vanliga, hämta och lämna i skolan, passa Emil så han inte gör för många hyss och på kvällen vankas det kalajs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0