Söndagsmiddag!

Igår hade vi riktig smarrig söndagsmiddag hos mamma & pappa.
Brorsan och hans tjej hade önskat grönsakssoppa med klimp, för det har hon aldrig ätit, så det var på menyn och det var sådär löjligt gott. Jag är nämligen helt såld på husmanskost...
För er som inte vet vad klimp är, så är det en smet man rör ihop på ägg, mjöl, mjölk, salt & peppar. Precis innan soppan är klar så "duttar" man i lite smet och när den kokat klart så flyter den upp. Det är lixom klimp som är hela grejen med soppa!

Mamma hade kokat kött, där spadet blev buljongen, redan dagen innan och jag bakade bröd, 3 olika sorter!


Jag bakade 3 bröd ur min nya bakbok och det blev som vanligt, himmelskt gott!
På dom övre bilderna är degarna precis ihoprörda och sen får dom stå några timmar medan jag drar och viker lite i degen med jämna mellanrum.

Idag har jag lagat mat, massa mat...

På förmiddagen åkte vi och handlade och passade på att stanna till hos mormorn på vägen hem. Jag har nämligen, även i år, lejt ut skinksåstillverkningen på min mor, hon gör den godaste! Så där lämnade vi av en hink och lite skinka. Sen stannade vi på en kopp kaffe och när vi ändå var där och det fanns värmemat (soppan) så tog vi oss friheten att stanna på lunch...

Efter middagen åkte vi hem, la Emil och sen började jag på middagarna.
Det blev kalops, köttfärssås och korvstroganoff.
Nu är jag helt slut efter en hel dag tillsammans med båda vilddjuren, så det blir en kopp te i soffan och tidigt sänggående för min del.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0