Det där med sjukdommar och sånt...

Vid det här laget tror jag att ni allihopa vet var jag står i frågan om sjukdommar och sånt, i synnerhet smittsamma magåkommor, men det skadar inte att ta upp det igen.

När barn (och vuxna!) är sjuka så ska dom stanna hemma!
Inget är så viktigt (enligt mig) utan att man kan stanna hemma och ta hand om sitt sjuka barn eller att vara hemma själv och bli frisk. Om man nu nödvändigtvis måste göra något så för guds skull, tänk på alla andra i din omgivning och var inte så sjuhelsikes egoistisk att du bara tänker på dig själv!

Du kanske inte tycker det är hela världen att släpa med dig ungen in på ICA när han har lite feber, men Greta 82 år som är där samtidigt kanske inte tycker det är så festligt. Eller den där kvinnan som har nedsatt imunförsvar pga en allvarlig sjukdom, hon tycker säkert inte heller att det en baggis.

Snälla, tänk lite på de människor ni utsätter för ER smitta när ni tar den utanför ert eget hem.
Jag är inte på något sätt allas rädd för feber, även om jag ska erkänna att jag kan bli lite skraj ibland när febern visar över 40,0°, det där med feberkramper ska visst inte vara att leka med nämligen, men magsjukan, snälla håll den borta från mig (och alla andra som inte heller vill ha den)!

Detta är ett ämne som gör att jag kan gå i taket ibland.
Till exempel när jag läser på FB att den och den är hemma med sjuka barn och sen ser jag dom komma gåendes inne på ICA och barnen står där och snorar ner ibland lösgodiset *ryser*, varför?

Eller när man är hemma och VABBAR ett barn men skickar det andra till dagis, varför då lixom!?
Jo men det är ju så synd om det andra barnet som måste vara hemma när syskonet är sjukt...
Synd om!?!? Vadå?
Man har ungarna på dagis för att man är på jobbet och när man inte är på jobbet så har man inte heller barnen på dagis, sen av vilken orsak man är hemma, det skiter jag lite granna i...

Givetvis finns det undantag och det säjer jag inte alls om! Handlar det om allvarligare sjukdommar och sjukhusvistelse och sånt så är det på en helt annan nivå, men smittsamma flunsor och grejer, det är det jag inte gillar.



Bilden är från hösten 2010, när jag väntade Emil, då var Albin sjuk i feber flera gånger i omgångar. Jag var så glad att jag ändå var hemma och kunde sitta med honom och bara gosa!


Kommentarer
Postat av: Milla

Bra skrivet Charlotte! Håller med till punkt och pricka

2012-03-05 @ 09:04:25
Postat av: Jessica & Alma

JAAAA!!!

Halleluljha lr hur det stavas. Kan inte annat än å hålla med.

2012-03-06 @ 18:51:02
URL: http://cornerofmyheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0