Jobb med vår i luften!

Vilket jobb jag har! Alltså när man tänker på det så är det igentligen helt galet bra!

Jag lämnade Albin på dagis kl 9 och sen åkte jag och Emil till mormorn och tog en kopp kaffe innan vi styrde vidare mot Toveks för ett litet "möte" (och med "möte" menar jag visa-upp-skadan-på-bilen-som-jag-gjorde-när-jag-körde-in-i-en-betongklack-i-helgen). Det gick finfint så jag och Emil körde hem igen.

Väl hemma så var vi ju bara tvugna att vara ute en sväng i trädgården, även om jag hade jobb som väntade (och det är just här som det där med galet-bra-jobb kommer in!).
En stund innan det var lunchdax gick vi in, jag och Emil, och jag fick betat av en del papper medan han lekte på sitt rum. Mellan varven kom han och satte sig i min famn och jag fick slänga på lite barnsånger på youtube, men det är ju bara mysigt med lite avbrott i arbetet ibland!


Jag tar en paus i arbetet när Emil kryper upp i famnen och vill kolla på Ronja.

När Emil tyckte att han hade lekt klart med sina saker så städade vi upp (jodå, han kan minsann och hjälper till. Alla saker ner i lådor och in i hyllan innan vi går ner) och gick ner och fixade lunch till honom.
Även om han somnade ganska gott i bilen på väg till Toveks så var han trött efter middagen och gick mer än gärna med på att krypa ner i vagnen. Det kan kanske iofs förklaras med att han har sovit precis urdåligt i natt!

Jag passade på att ta en liten promenad när han ändå skulle somna och visst var det väl härligt!
Det blommar lite överallt och luktar vår i luften.



Alla vårtecken på en gång. Snödroppar, Krocusar, Scillor (i alla fall snart) och Husbilen på uppfarten!

Efter en snabb lunch tog jag stora tekoppen med mig upp till arbetet på kontoret igen och medan Emil sov så hann jag med all bokföring i båda firmorna och har nu bara Sidvagnsföreningens ekonomi kvar att gå igenom, men eftersom vi har möte på fredag så väntar jag tills på torsdag så jag kan presentera riktigt färska siffror!

Vem kunde ana, att jag, som är så värdelös på matte, skulle hålla på med ekonomi?!?

Hur som helst, så sitter jag här nu och uppdaterer bloggen, mitt på dagen, bebisen sover fortfarande, jag har även hunnit med att fika på färska Jordgubbar & Banan, doppade i mörk choklad och nu tänkte jag lämna kontoret för idag och ge mig ut på trappan med en kopp kaffe och sola fejset lite innan Albin ska hämtas!


Det här med jobbet då...

Kan man ha bättre jobb, igentligen?
Visst kan det bli körigt imellanåt, men alltså det här, att kunna jobba när jag har tid, att kunna vara med barnen så mycket, ha jobbet på hemmaplan, ja jag är världens lyckligaste!

Det här är ju drömmen. Jag lever i min dröm.
Att både få ha och äta kakan, att slippa välja mellan barnen och jobbet.
Jag fick papper med mig hem från dagis innan, där jag skulle fylla i Emils uppgifter för det är ju självklart att vi vill ha samma dagis, det finns liksom inget annat alternativ för oss. Ska han gå på dagis så ska han gå på Snickerboa, så det så!
Hur som helst, det kändes så skönt att fylla i dom papprena och fylla i
Datum för förskolestart: Våren 2014
Det är igentligen inte så noga när han ska börja, men där någongång, tänkte vi. Det kan igentligen vänta till hösten med men våren känns bra, då har han fyllt 3 år och kan förhoppningsvis prata för sig.

Men tänk då om det inte alls går så här!
Tänk då om det liksom dyker upp ett jobb som jag bara inte kan tacka nej till, vad händer då?
Då tänker vi väl givetvis om. Det är inte hela världen om han kanske behöver börja dagis tidigare, det är bara såhär planen ser ut just nu och enligt den ska han heller inte gå mer än 15 timmar i veckan, precis som Albin gjort hela tiden och även han började först när han hade fyllt 3.

Oj oj oj, va jag svävade iväg där!
Jaja, nu fick jag sagt det med...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0