Fika!

Idag på förmiddagen ringde David och undra om jag kunde orda fram något till eftermiddagskaffet så han kunde ta med och bjuda sina "gubbar" på fika. Jag är ju inte direkt nödbedd när det gäller fika så jag och Emil satte igång på direkten och göra en tårta!
 
Sockerkaksbottnar har jag ju för det mesta i frysen och mitt skafferi är rätt välfyllt på tårt-bakar-ingredienser och andra tårttillbehör... Jag fyllde tårtan med vaniljkräm (som jag rört ihop med lite grädde) och la lite vaniljkräm på toppen också. Toppade med bär, spacklade grädde runt om och spritsade några toppar på kanten för att inte gelén skulle rinna av. Gelén gjorde jag på Svartvinbärssaft och svartvinbrsgéle som jag hade hemma.
 
 
Väldigt enkel och snabbt ihopslängd men dom får ju lite lyxigare fika än vanligt på JDL idag i alla fall.
 
Efter tårtbakat fick jag ovärdelig hjälp med middagsförberedelserna...
Idag blev det kokt potatis (tack o lov har dom fått in King Edward på ICA redan!), kokekorv (jobbets egna, oslagbara kokekorv!), vit sås, ärtor & lingon.
 
Vi hann äta upp och komma iväg till hämtningen av skolpojke i god tid.
Emil har gått med kalsonger och byxor på sig idag i stället för blöja och det har gått bra. Jag får ju påminna hela tiden och följa med honom på toan stup i ett men det har gått bra så jag packade extra kläder på cykeln och så tog vi chansen att ge oss iväg hemifrån utan blöjan med.
 
Det gick finfint det med men ganska snabbt efter att vi kommit hem och Emil börjat leka med Albin så blev det lite bortglömt, men det är bara att tvätta och se glad ut. Nu blir det till att kämpa på här hemma och hoppas att även detta går vägen, precis som med nappen, sluta sova middag och sova i stor säng.
 
Innan idag, när vi lämnat Albin i skolan i morse och tagit vår morgonpromenad så brukar vi alltid göra plankan innan frukosten och jag får alltid god hjälp och sällskap där på golvet.
 
 
Förresten, igår var ju Kajsa på sitt årliga besök hos veterinären.
Tandvård, hälsokontroll och lite olika blodprover. Eftersom Pyzen blev så akut jättesjuk av sina njurar så kommer vi att kolla Kajsa varje år. Igår togs det prov på njurar, lever och blodsocker samt att hon fick operera ut yttligare en tand pga tandsjukdommen FORL. FORL hade även Pyzen (eftersom den är ärftlig) och både katterna har dragit ut tänder i flera år, Kajsa har nu bara 2 tänder kvar (förutom dom små tänderna längst fram) så hon kommer säkert bli "tannalös" om nåt år eller så. Hur som helst så var alla proverna bra och hon är frisk och kry och förhoppningsvis får vi ha henne hos oss i många, många år till (helst så länge jag lever så jag slipper vara med om att förlora ett husdjur till, men det förstår jag ju att det inte går).
 
Vi lämnade ju Kajsa redan vid 8 på morgonen så innan vi åkte hem tog vi en sväng om affären och när vi körde därifrån så somnade Emil i bilen, redan innan 9 på morgonen!
 
 
Kan ni förstå vad man ska upp och göra så tidigt om man somnar redan innan 9 på morgonen och sover en hel timme dessutom!? Jag åkte hem och åt frukost i lugn och ro, sen åkte vi vidare till mormorn och där fick jag väcka honom. Emil stannade hos mormorn medan jag åkte och hämtade Albin, hämtade Kajsa och hämtade ut ett paket från PartyLite med hösten & vinterns doftprover och katalog.
 
På eftermiddagen hade Kajsa återhämtat sig helt och låg och spann i vår säng för fullt. David tog ungarna och cyklade bort på Albins fotbollsträning så jag fick göra mig i ordning i lugn och ro. Jag passade även på att lägga in bilder på JDLs hemsida som David tagit på eftermiddagen. Det är ett uterum som dom byggt nu i sommar.
 
 
På kvällen var jag hemma hos Marina med massa andra tjejjor och kollade på finfina kläder från Pomp de Lux. Tyvärr, tyvärr så är det ju väldigt mycket (nästan bara faktiskt) långarmat och en himla massa fodrade byxor och mina supervarma ungar kan inte ha det, utan det är t-shirt året runt som gäller.
Men ett par byxor och en tröja till lillkillen fick jag beställt i alla fall!
 
Nu ska jag och barnen ta och hitta på något tills pappan kommer hem.
Vi ska packa lite för barnen ska vara hos mormor & morfar i morrn då jag och David ska iväg alldeles för oss själva en sväng, men vi kommer hem till kvällen, jag jobbar ju tidigt på lördag nämligen.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ser ut som en "köpetårta" i mina ögon, David har det bra han.

2012-09-06 @ 17:15:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0