Den där Emil...

Alltså den ungen!
Han gör hyss så lång dagen är!
 
I dag på morgonen bar David in en spis vi fått (en likadan som vi redan har, lite nyare bara) och ställde den i köket och vid strax efter 7 kom elektrikern och skulle koppla in den. Det vara bara det att den nya spisen var lite sämre kräm i än den vi redan hade så vi lät den gamla vara kvar så länge. 
Hur som haver, jag kunde ju inte flytta på spisen så den stod där den stod, mitt på köksgolvet.
Vi bakade dubbelsats kardemummabullar (jodå, med spisen ståendes mitt i vägen, hela tiden) och när det var klart så gjorde jag middag. Emil lallade runt i köket och pratade med mig hela tiden medan jag lagade mat, dukade och diskade av efter bullbaket.
 
 
Rätt som det är säger han att han behöver hjälp...
Han har stoppat ner sin sked i ett hål på baksidan av spisen!
Nää, jag blev inte ens arg, jag orkade inte. Han fick en ny sked och så förklarade både jcg och Albin att så gör man ju inte. Vad får han allt i från? Albin har aldrig varit sån här, han skulle aldrig få för sig att stoppa in bestick i oidentiferade hål när han var liten.
 
Han är mycket för att stoppa saker i hål, till exempel dammsugarslangen och hålet till centraldammsugaren är väldigt spännande och vi har fiskat ut otaliga leksaker ur dom där hålen!
 
Skeden? Jodå, den ligger fortfarande kvar i spisen men David har burit ut den i garaget igen och påbörjat operation räddda skeden (eller spisen kanske, hur bra kan det vara att köra i gång spisen med en lös sked i?)
 
 
Efter middagen tog vi en promenad bort till skolan/fritids och hämtade en av Albins klasskompisar som skulle vara hos oss en sväng.
Vi gick om affären och köpte lite festis och sen hem och packa fikakorg. Jag kollade om inte Angela och barnen oxå ville följa med (det är ju alltid trevligt med lite vuxet sällskap) och det ville dom jue!
Vi packade ner massa bullar och gick bort till Munkagårdsskolan.
 
Vårt sällskap kom nästan samtidigt med oss och vi började med att kika och klappa på djuren innan vi gick bort till dammen där vi tänkte fika i solen. Det var varmt, skönt och blåste inte alls där borta.
Emil gick precis bakom mig och jag gick bort och parkerade våran vagn vid lusthuset.
 
När jag vänder mig om står Emil I dammen.
Jodå, I dammen!
Med vatten upp till knäna...
 
Suck, pust och stön.
 
Jag hade ju inte dragit med en massa extra kläder, i synnerhet inte skor!
Han fick på sig Albins luvtröja, (som är i störta laget till Albin) och på fötterna fick han mina stickade vantar.
Jag hade i alla fall varit smart nog att ta en filt med som vi skulle sitta på så efter fikat fick han ju sitta i vagnen resten av tiden. Han tjatade en hel del på att han oxå ville göra det, och det och det men varje gång fick mamman påminnt honom om VARFÖR han inte hade skor, utan mina vantar, på fötterna...
 
 
När vi kom i, i Albins för stora tröja och med mina vantar på fötterna...
 
På eftermiddagen ringde min chef på ICA så jag stack bort och pratade lite med honom,
om min föräldraledighet och sommarschemat bla. Här hemma tvättade dom bilen, satte upp studsmattan och racade med sparkcyklarna.
 
Nu blir det soffan!
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Den ongen! :-D

2013-04-02 @ 21:49:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0