Påsk!

Vi började dagen med påskfrukost hemma hos mor & far.
Det var som vanligt alldeles för mycket mat med sååå gott. Albin hade sovit över hos mormor & morfar så han var redan där när vi kom. Jag tog och gosade lite med honom så David fick hjälpt påskharen med skattjakten...
 
 
Brorsan och Julie kom oxå på frukosten och alla åt till magarna stod i fyra hörn! Lagom till vi ätit upp så hittade barnen varsin liten ledtråds-lapp under sina tallrikar och sen var skattjakten igång!
 
 
Eftersom vi svenskar äter över 6000 ton godis, bara över påskhelgen så ändrade vi lite på påskägget.
Dom fick ett par paket längs med skattjakten och i påskäggen låg bara lite choklad. Jag läste nämligen en annan skrämmande artikel om det där godiset och den här helgen. Barn (givetvis vuxna med!) får i sig över 50 olika E-nummer genom allt godis denna helgen och det är ju tragiskt. Barnen blev jätteglada över sina saker och brydde sig inte om att dom bara fick lite choklad.
 
När vi kom hem gick Davd och grabbarna ut. Dom fick igång quaden och det var full fart utanför. Emil var helt lyrisk när Albin burnade runt i trädgården.
 
 
Själv tyckte jag det var sådär skoj, gräsmattan blir ju uppkörd på nolltid så efter lite mat i magarna stack dom iväg och körde medan jag fortsatte på tårtan!
 
I morse, innan frukosten hos mor & far, bakade jag tårtbottnen och gjorde klart mjölkchokladganachen så det var bara att svänga ihop lite hallonmousse (och jag tog upp hallonen i morse med) och vispa upp ganachen på eftermiddagen.
 
 
På bilden här ovan ser ni hur tårtan ser ut innan jag spacklar den med smörkräm och täcker med marsipan.
Den är alltså fylld med hallonmousse och mjölkchokladganache med chokladkross..
 
När jag var klar med tårtan kom grabbarna in och den lille fick genast hoppa ner i badet, så skiten, men lycklig! Jag började med påskmaten och när resten kom in fick jag hjälp och kunde oxå ducha innan maten.
 
Vi hade Jansson (utan ansjovis), grönkål, köttbullar, ägg, sill och skinkmacka.
Supergott och jag är jättemätt fortfarande!
 
Barnen sover som små grisar och jag hamnade i soffan nästan direkt efter maten, helt färdig.
Vet inte varför men jag har gått och dragit på mig en förkylning! Var sjutton skulle det vara bra för? Jag har ju klarat mig bra hela vintern. Men jag tänkte lägga mig i tid för i morrn kommer en kompis till Albin hit medan hans mamma jobbar några timmar på förmiddagen och sen jobbar jag på eftermiddagen.
 
GLAD PÅSK Allihopa!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0