När vi får något för oss...

Vi, jag och min man alltså, vi är impulsiva, hastiga människor som älskar när det händer saker.
Båda två får vi ungefär hundra idéer i timmen och vi sitter ofta över varsin kopp kaffe och diskuterar saker vi borde göra. Saker vi kanske kan göra. Saker vi vill göra.
Då tar min man fram en penna och ett papper och så skissar vi på saken...
 
I går på eftermiddagen till exempel. Då fick vi för oss att vi nog borde tömma poolen. Plocka ner den och torka den inför vinetern. Så vi plockade bort reningstjofräsen, skrubbade ur och började tömmningen.
 
 
David har dessutom velat plocka ner pooldäcket i flera år men jag har tyckt att det lixom kan stå där tills vi är klara med allt annat vi håller på med på den här tomten. Det har jag insett att vi aldrig kommer att bli.
 
Hur som helst så vet ju jag att om David får möjligheten att riva lite så blir han så glad. 
Han älskar att riva, min man. ÄLSKAR. Så han river gärna, och sen blir det inte helt uppbyggt igen, på en väldigt lång tid i alla fall. Så hur mycket jag än faktiskt tycker att pooldäcket är ganska fult och fullständigt onödigt mer än 9 månader om året så är det ju ännu värre med en stor jordfläck mitt i trädgården...
 
 
 
Men jag gav med mig.
Ärligt talat så var jag lite nyfiken på hur det såg ut under och hur han hade tänkt sig.
 
 
Det bodde ju rätt många djur där under om man säger så. Typ väldigt många och allihopa mindre än en katt och med fler ben än fyra så jag nöjde mig med att titta på avstånd och berömma mina arbetare. Någon måste ju faktiskt dokumenentera, eller hur?
 
På kvällen, innan grabbarna hunnit avsluta där ute så kilade jag in och påbörjade kvällsmaten.
Jag hade spanat en längre tid på ett "fyra-minuters-bröd" i en Hembakat tidning och nu satte jag den degen och började steka.
 
 
Jättegoda var dom och jag hade lätt kunnat göra minst lika många till för dom gick åt som smör i solsken.
Vi åt dom alldeles ljumma med smör och ost på.
 
 
Det var skitiga ungar jag fick in efter kvällsmaten och bad var det som gällde.
 
 
Vi körde lördagsmys i soffan i går, jag och grabbarna.
 
 
Varma var vi oxå tydligen och någon av oss valde att sova på golvet. 
Hela natten låg han där på golvet och sov dessutom.
 
Idag fortsatte vi med trädgårdsbestyren. 
Det var meningen att vi skulle åkt till Gekås idag på morgonen men det gick i stöpet när vi kom på att Albin skulle på kalas på förmiddagen till två klasskompisar. 
Vi lyckades nämligen även klämma in sortering av vinterkläder i går och skulle åkt och kompleterat med det som fattades, men det får bli en annan dag.
 
 
 
Idag var vattnet så gott som borta och vi kunde hänga upp poolduken på tork och bära upp alla pinnar på vinden efter att vi skrapat av det sista lilla vattnet som var kvar och det gjorde grabbarna galant.
 
Sen skulle ju resten rivas oxå...
 
 
 
 
Jag tog även idag det hela med ro på ett säkert avstånd från eventuella monsterspindlar.
Fast om min man hade haft en blogg så hade ni förmodligen fått se mig i högsta hugg med kofoten för jag hjälpte till jag oxå, ganska mycke, tills det bidde väldigt ömt i fingrarna och jag fick order om att fixa kaffe.
 
På förmiddagen idag så tog jag upp älgfärs och ägnade ett par timmar åt att göra en rejäl brakmiddag så här en söndag. Det bidde älgfärsbiffar med svampsås, potatis, morötter och lingon.
Ville mest bara göra detta tillägget, så inte alla mina läsare tror att jag suttit på ändan och tittat på hela dagen.
 
 
 
 
Nu ser det ut såhär!
Allt bråte är borta, vi har ritat hur vi vill ha det och nu har David dessutom börjat gräva så jag blir inte ett endaste dugg förvånad om det dyker upp en lastbil här typ i morrn och lämnar av bärlager (grus) och marksten...
 
Grabbarna har kommit in och fått skrubba sig rena i duschen.
Nu susar båda barnen gott i sina sängar och jag tror jag ska kila ner och lägga mig brevid David i soffan och kika på tv för ovanlighetens skull, innan John Blund kommer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0