En tidig morgon...

Nåja, nu ska vi väl kanske inte överdriva det hela, så rackars tidigt är vi ju inte uppe.
Idag var det bara jag och Emil hemma på morgonen eftersom Albin sovit hos mormor och på något sätt är det enklare att bara rodda runt morgonen med en unge hemma, det blir inget tjafs och ingen som ska kivas.
 
Hur som, jag och Emil gjorde bara det absolut nödvändigaste i morse innan vi gick ut, Emil gick på toa och jag satte på kaffet. Sen tog vi vår frukosttallrik och gick ut på altanen och satte oss.
 
Vi bor ju ändå väldigt centralt i byn, trots att det är väldigt lummigt och välvuxet runt omkring oss, så blir det aldrig riktigt tyst, det är ju ändå bara ett stenkast ifrån byn centrala punkt, rondellen.
När vi satt där och åt frukost, och Emil faktiskt tog ett andetag eller två så man hann reflektera över vilka ljud man hör.
 
Förutom det uppenbara fågelkvittret och björksuset strax ovanför huvudet så hörs ljudet av när två bouleklot slår ihop (jodå, dom där boulutövarna är uppe väldigt tidigt..) ibland, jag hör hur det kör bilar förbi på Björkängsvägen och då och då även någon moped, någon lastbil och någon traktor.
Är det riktigt, riktigt tyst ute så kan jag höra suset från motorvägen, men det är oftast bara väldigt sent på kvällarna. När man sitter ute på morgonen och det är sådär tyst så kan man ibland höra dörrplingan till dörren på bageriet, men just i skrivandets stund så kommer jag på mig själv med att det faktiskt var längesedan jag hörde den där dörrklockan, undra om dom tagit bort den?
 
Just idag var det mest fågelkvitter, någon argsint skata som fått fnatt, björksus, bouleklotskrockar och Emiltjatter som hördes, men det är ju fantastiskt fint att få höra på morgonen det med.
 
 
Just nu, kontroll av badvattentemperatur.
 
Nu ska det visst ringas bort till mormorn med lite halvargsinta förmaningar, för hur tänkte dom egentligen, klockan är ju nio och dom han inte kommit än, Emil har ju väntat länge nog nu! ;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0