Att ha gjort en LO-Kongress!

Fy sjutton va roligt det har varit!
 
Alltså, på riktigt! Slitit som bara den men galet kul och framför allt lärorikt!
 
 
Nu är jag ju hemma igen och med mig har jag hur mycket kunskaper och erfarenheter som helst.
 
I fyra dagar har jag suttit på min stol, nr 599 och varit en del av alla de 400 ombud från våra 14 LO-förbund som anfört och röstat för dessa hundratalt motioner som kommit in.
JAG har fått vara en del av att vara med och bestämma vad LO ska jobba med de kommande fyra åren och JAG har fått vara med när vi har tagit flera historiska beslut.
 
 
 
Min absolut närmsta granne dessa fyra dagarna är den här bruttan. Erika Göthberg från Göteborg. En helt fantastisk östgöte som jobbar på IKEA Kållered och som precis som jag är en riktigt fack-nörd.
Jag har haft så galet roligt tillsammans med henne och alla andra i vår delegation från Handels Anställdas förbund. 30 stycken valda ombud och 10 stycken repskapsombud.
 
Bara en sån sak som att få sitta med de tre kvinnorna i Handels ledning, Susanna Gideonsson, Linda Palmetzhofer och Elisabeth Brandt Ygerman varje dag. Eller att prata medlemsvärvning med Handels ordförande och Ekonomichef över en middag på Långholmens Wärdshus.
Eller när Sveriges Stadsminister Stefan Löfven stannar upp och säger Godmorgon, Ni ser oförskämt pigga ut? Det var väl kongressmiddag i går? till mig och min kollega i måndags morse.
Eller när det sitter både en inrikesminister, arbetsmarknadsminister och socialförsäkringsminister bara något bord ifrån där jag sitter på en finfin kongressmiddag.
 
 
Handels ombud från LO-distriktet i Väst.
 
Ja, det här ska jag leva länge på.
Fram till nästa kongress tror jag, där i Juni 2020, för den måste jag bara vara med på! 
 
Efter kongressens avslutning i måndagseftermiddag så promenerade vi upp till Stockholmsavdelningens lokaler och pratade igenom några av besluten och sa hejdå till varandra ordentligt.
Jag körde upp och min kollega Emily åkte med mig så vi började köra någonstans strax efter halv fyra på eftermiddagen och det gick sjukt smidigt att ta sig ut ur Stockholm för en gångs skull så vi var hemma i Tvååker redan vid halv nio på måndagskvällen.
 
Nu blir det snart lite, lite paus i det fackliga arbetet men sen, efter lite ledigheter så drar det igång igen och jäklar var vi ska jobba hårt för att få ett rättvisare samhälle!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0