Foton, PartyLite och matvete!

I morse vaknade Albin sådär okristligt tidigt som vanligt så det var bara att stiga upp och göra sig i ordning... Vi käka lite frukost och så kolla vi på rix morgon zoo som visas på morgonen på 6:an och sen åkte vi till Läjet! Axel och Emma mötte oss i dörren och Albin var lite blyg men det släppte så småningom och pojkarna hade nog riktigt roligt. Emma somnade efter en tallrik gröt så vi  tillslut fick diskuterat lite och nu har vi kommit fram till hur hon ska ha det och jag ska bara skicka bilderna till labbet, tänkte göra det i kväll, efter IDOL...

Albin somnade som planerat i bilen på väg hem då vid 12 och sen var det bara att flytta över honom till sängen och medans han sov så kom Frida och luktade på ljus. Hon fick med sig kataloger hem och redan nu i eftermiddags hade jag en beställning på mailen, snacka om snabbt! Nu har jag bara Cilla kvar på jobbet som ska ha lite grejer och kanske Anna så förhoppningsvis kan jag skicka in i helgen!

När Albin vaknat och ätit så gick vi ut en runda. Albin går alltid själv nu så igentligen behöver vi inte ha vagnen med oss men det slutar ju alltid med att man handlar på vägen och då är det skönt att ha någonstans att lägga grejerna... Fjant (brorsans katt), är ju utekatt med egen lucka och han kommer så gott som alltid springande när vi öppnar dörren. Oftast hänger han med oss en bit när vi ska ut och promenera och när Albin går själv så går det ju inte precis så fort, annars brukar vi snabba oss ifrån honom så han inte hinner med över "stora" vägen... Idag så hann vi över och han stannade på sin sida men så träffa vi Li precis vid rodellen och stod och prata en stund och det missar inte den kisen må ni tro, han håller ögonen på oss tills vi försvinner ut synfältet, så rätt var det var så hör jag hur det börjar ropas där på andra sidan vägen och när jag vänder mig om och får ögonkontakt så kommer han springande över storavägen!!! Jäkla katt, jag ut mitt i gatan med stampande steg och ryter åt katten att springa hem och sen fick vi snabbt avsluta med li och försvinna bort för jag såg ju hur han gick tillbaka in i häcken och spana på oss. En gång i sommras följde han faktisk med mig över vägen och ända bort till centralskolan men han ville ju inte det själv för han ropar ju på mig och vänder hela tiden så det slutade med att jag fick ringa mamma som fick komma och hämta honom med bilen och lämna av honom hemma!
Samme katt har dessutom åkt på taket till pappas firmabil ända bort till medborgarhuset innan vi fick tag på pappa i mobilen.

Nog om lill-Fjanten nu. På vår promenad gick vi om järnvägsgatan där David jobbar för han var inte anträffbar på mobilen på hela dagen och vi fick svar på vad vi ville veta (när vi skulle ha middaden klar). Vi fortsatte mot affären och köpte lite cremé fraiche med tomat och basilika, kyckling och en paprika, hade ingen aning om vad jag skulle göra, det fick ge sig när jag kom hem... Vi gick om mormor oxå för vi visste att hon var ute och luka och säkert behövde hon en paus och lite fika. Vi fick äppelrutor (förvånande??) å te och när vi skulle gå så blev det ett jäkla liv, han vill aldrig åka från mormor, det är aldrig lika svårt att hämta hos farmor... Jag "mutade" honom med ett äpple och sen satt han faktiskt i vagnen hela vägen hem.

När vi kom hem så börja jag med maten, Albin fick rita lite medan jag höll på med kycklingen men sen kom han och ville vara med så han fick stå och slabba i slasken medan jag fixade mat. Jag rörde ihop cremé fraichen med lite cantadou 4 sorters peppar, matlagningsgrädde, soja och sambal, värmde det så osten smälte. Hackade paprikan i stora bitar och la på en burk hela chanpinjoner, slog såsen över kycklingen (filé som jag delat i mindre bitar) och ställde in i ugnen. Medan det stod i ugnen kom pappan hem och dukade och jag satte på matvetet på spisen. Har inte testat det innan men det demades på jobbet för någon vecka sen och det var inte dumt, så vi prova och det var riktigt jäkla gott faktisk, blir nog mycket matvete här i fortsättningen, lite mer tuggmotstånd än ris och mycket nyttigare!

Nu är David iväg och tränar, Albin har somnat efter massa bus i kväll och jag hamnade då här, framför IDOL med laptopen i knäet. Albin har vart utan blöja sedan vi kom hem i eftermiddags, jag tog honom på pottan ett par gången och vi klara oss utan olyckor, däremot säjer han ju inte till men han kissar ju när jag säjer till så kanske kan det bli nåt om man kämpar på!

Tycker det är katastrofalt vad dåliga låtar deltagarna i IDOL väljer, man vill ju bara att låten ska ta slut!

Nu ska jag strax upp och greja med bilder, ska lägga in lite bilder då!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja, den Fjanten, den Fjanten... :-D



Kan Albin rita nu? Det var längesedan vi testade det, och då gick det inget vidare.

2008-10-02 @ 20:50:19
Postat av: Charlotte

Jodå, han ritar men mna får ju lov att tejpa fast ex antal pappersark på bordet för dom armarna är låååånga!

2008-10-02 @ 21:07:08
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: Anna

Oj oj, då får jag skynda mig att bestämma mig!! Återkommer med det snaraste, lovar! :-D

2008-10-02 @ 22:56:06
URL: http://annaskortoscrap.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0