Albins dag!

Idag är det ju Albins dag och då ska jag visa hur han har haft det
(och har det, för han håller fortfarande på för fullt!).


Morgonen började ganska tidigt för både jag och David var överens om att vi ville väcka honom och det vet ju säkert alla vid det här laget att han är ruskigt morgonpigg, så strax innan 6 ställde vi klockan på och sen väckte vi honom med paket på sängen. Som synes på bilderna (och frisyren) så lyckades vi faktiskt med att väcka honom och han blev överlycklig! Av oss fick han ett litet Lego-set, en verktygslåda från Bosch och en liten gitarr. Både verktyg och gitarr har ju pappan så det var riktigt roligt och han är så tacksam att ge något, för han blir så glad, vad det än är!

Jag körde bort Albin till dagis och åkte sen själv och handlade, bak och matlagning stod på mitt schema! Men innan jag kom igång med det så var jag med David borta på Gustavssons och valde ut klinker (som ska ligga under gjutjärnskaminen där uppe) och kikade yttligare en vända på golv. Nu börjar jag bli trött på beslut...
När jag väl kom hem och började med baket så kom snön! Åhhh va lyckligt jag blev, jag älskar ju snö!



Albin hade utedag på dagis i dag och dom hade visst haft jätteroligt med all snön.
Medan jag hämtade hem honom så stod morotskakan på svalning,
middagen låg i magen och poppsen var påbörjade.


Direkt när Albin kom hem så skulle han såklart ta med sin nya verktygslåda upp och jobba hos pappan och det fick han så gärna, undertiden fortsatte jag med baket. Farmorn kan inte komma på kalaset så hon kom i eftermiddags i stället och Albin hade en mysig stund med lek och lite sagoläsning. Som ni ser nedan så fick han en stor John Deere-traktor med skopa, ordentligt ska det vara!


Morotskakan dekorerade han själv, men jag tycker nog att det försvann en del "pynt" in i den där söta lilla munnen undertiden oxå. Jag bakade 2 kakor men garnerade bara den ena så den andra (en rektangulär) åkte in i frysen och ska vara med på kalaset var det tänkt.
Poppsen (består av ballerina-pepparkaka smulor som jag kört i mixern med lite philadelphiaost) är rullade till små bollar och doppade i choklad, en riktig favorit hos födelsedagsbarnet, jag har faktiskt inte ens smakat än
(det blir fullt så fort numera!), men smeten var ljuvligt god...

Nu tror jag att jag ska ropa ner grabbarna så vi kan äta lite kvällsmat innan det är dax för Albin att sova, det är ju en dag i morrn med och då skulle dom ha kalas för Albin på dagis.


Kommentarer
Postat av: Laila

Det var ju passande presenter,till en blivande snickare.

2010-10-21 @ 20:20:24
Postat av: Amanda

Men gratulerar i efterskott. Det såg ut att vara ett nöjt födelsedagsbarn. :)

2010-10-22 @ 09:24:36
URL: http://creyla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0