Snabba tekakor

Tekakor med havregrynsgröt, 10-15 stycken

1 ½ dl havregryn
2 ¼ dl vatten
1 tsk salt
1 påse torrjäst
½ dl socker
50 gram smör
2 ½ dl mjölk
8 dl vetemjöl

Koka gröt på havregryn, vatten och salt. Blanda torrjäst, socker och hälften av vetemjölet i en separat bunke. När gröten är klar, så lägger du ner smöret så att det smälter. Häll därefter ner mjölken och låt blandningen bli cirka 40 grader. Häll grötvätskan över mjölblandningen och rör ihop. Tillsätt resten av vetemjölet och knåda ihop till en deg. Degen behöver inte jäsa nu så dela i delar och platta ut till runda kakor. Lägg kakorna på en bakplåtpappersklädd plåt, nagga dem och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda sedan tekakorna på 225 grader i cirka 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0