Pizzabullar!
Vi fortsätter baka!
Idag blev det pizzabullar till vårens alla utflykter!
Fast dom var så rysligt goda att jag nog inte tror det räcker så länge...
Ca 30-40 st
DEG:
½ dl olivolja, eller annan olja.
5 dl vatten
50 g jäst
1 msk socker (jag hade baksirap)
1 tsk salt
1 ägg
3 dl grahamsmjöl (om man vill ha helt ljusa bullar ersätter man bara detta med vetemjöl)
10 dl vetemjöl
FYLLNING:
Tomatpuré (går lika bar med ketchup eller chilisås)
Finstrimlad rökt skinka (Går bra med bacon, kokt skinka, salami eller vad man nu har hemma)
Champinjoner & Ananas
Riven ost
Oregano
Uppvispat ägg till pensling
Gör så här!
1. Blanda vatten och olja och värm så att blandningen blir fingervarm. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och allt mjöl förutom 2 dl. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.
2. Degen ska jäsa i 30 minuter. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl chilisås eller tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på finstrimlad skinka, champinjoner hackade i mindre bitar och väl avrunnen ananas & ost. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skär rullen i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg.
Strö över oregano och lite flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla
Gud så goda de ser ut =)