Sega havrerutor med choklad!
Dessa gjorde vi oxå nu ikväll och dom rekomenderas varmt!
Väldigt goda!
Det här behöver du:
3 1/2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
300 gram smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
300 gram valfri choklad (jag hade 200g vit och 100g mörk)
1 nypa salt
Gör så här:
Ta fram smöret i god tid, så att det hinner bli rumsvarmt.
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa havregrynen tills det blir slätt.
Blanda havregryn, mjöl och salt.
Vispa smör socker poröst, rör i smörblandningen i havresmeten, varva med sirapen.
Grovhacka chokladen och rör sedan ner i smeten
Klicka ut i en bakplåtsklädd plåt , jag hade en långpanna. Väljer du en större form så kortas gräddningstiden ner och tvärtom.
Ställ in i mitten på ugnen och låt stå i ca 45- 60 minuter (jag hade 45 min). Skär upp när kakan svalnat lite, och servera när den svalnat lite ytterligare.
Den är urgod, för den fick jag ju smaka!
Dessa ska helt klart testas!!