Krasch!

Kristi himmelfärd 2010 är en dag jag ALDRIG kommer att glömma...

Som alltid på Kristi himmelsfärd så är det sidvagnscross SM på Annebergsbanan i varberg och just detta året var inte pappa med, han var i Tyskland och jobbade. Jag var ganska "nygravid" och mådde sådär tjuvtjockt. Vi hade kört ut husbilen och Joel och Brorsan hade invigt den (sovit i den eftersom dom inte hade värme i crossbussen).

Jag hade spenderat hela dagen innan med att åka tur och retur till Skövde för att hämta sidvagnens dekaler som inte hunnit komma iväg med posten från tillverkaren och dessutom hade jag fått tag i Radio Halland som var ute i Tvååker på morgonen (dagen innan) och gjorde ett repotage med grabbarna.

Hur allt gick till just den dagen finns att läsa här och genom dessa bilderna kan man få sig en uppfattning om hur illa det faktiskt kunde ha gått...


Brorsan och Joel kommer alltså ur startkurvan och sätter full fart mot nästa kurva och inte innan det är dax att bromsa märker dom att bromsen inte funkar...
Den hade blivit avkörd i första kurvan och dom kör i full fart mot vallen (bild 1-3).

Brorsan hamnar på backen och får sidvagnen över sig medan Joel flyger in i vallen, med tummen först (bild 4-6).

Först på plats är Tommy Sörensen/Andreas Lindén (nr 92, bild 7) som stannar till och lyfter upp cyklen som brorsan ligger under. Sen kommer funktionärerna fram ( bild 8).

Tittar man riktigt noga på bilderna 4-6 så ser man Sveriges förbundskapten för sidvagnscross, Viveca Sylwan, stå med ett skräckslaget uttryck i ansiktet bakom nätet.

Brorsans bäcken gick i kras på 3 ställen och Joels hand fick opereras för att lägga en benbit tillrätta.
Jag såg aldrig krachen för jag och Christofer Liljegren (mekanikern för dagen) stod i depån och därifrån såg man inte denna kurvan. Vi hörde suset i publiken och när Christofer såg att dom aldrig kom så sprang han bort medan jag väntade kvar. När Christofer inte kom tillbaka sprang jag efter och hittade en svårt skadad lillebror på marken och en väldigt chockad Joel brevid.

Det blev ambulans för båda killarna och veckor av sjukskrivning, men det kunde vart mycket värre!
Båda är idag helt ok. 

Tack Linda Gunnarsson, för bilderna!


Kommentarer
Postat av: Millah - mamma till Amilia ❤

Hej allt bra? :)

Har flera roliga tävlingar i bloggen: http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

Var jätte gärna med och tävla! Ha det bra ★ Kram // Millah

2012-01-18 @ 21:38:53
URL: http://millahoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0