Svar på tal

Carin har kommenterat inlägget om dagis och skriver såhär:

Allvarligt talat, man blir rädd när man läser denna text. Du menar att föräldrar som gör karriär och därmed skapar en trygg ekonomisk uppväxt för sina barn skulle prioritera annorlunda?!!
Har du någonsin tänkt på att dagis/skolan främjar barnens utvecklande?! Att "hemma-skola" sina barn är absolut inte främjande inför kommande skolstart och de får inte den sociala-kontakten heller för den delen.

Självklart vill jag svara på Carins kommentar.

För det första vill jag återigen trycka på att detta är mina tankar och mina känslor,
kring det här med barn, dagis, uppfostran mm.
Jag är hemma med mina barn på dagarna och jobbar (gör "karriär") på kvällar, helger och när mormor eller farmor kan passa någon timme hit eller dit. Så några ekonomiska bekymmer har vi då inte och skapar definitivt en trygg ekonomisk uppväxt för våra barn.
Jag vet ju inte hur ni prioriterar, men jag vet hur vi prioriterar. Bla har vi aldrig varit storkonsumerare på kläder och nu blir det nästan bara till barnen. Jag lägger inga pengar alls på smink, hudvård eller hår grejer. Vi åker inte utomlands på charter utan har vår lilla husbil som vi tuffar runt i. Alkohol och fester var det längesedan vi la några pengar på och jag älskar att stå i köket så vi äter nästan aldrig ute.
Detta är ju bara några grejer, men det är saker som gör att just vår familj mår bra och att vi får vara tillsammans mycket.

Vår äldsta son går på dagis och trivs som fisken i vattnet och jag älskar vårt dagis! För oss var det självklart att låta honom gå sina skolförberedande 15 timmar på dagis när vi har vart hemma med lillebror och det kommer vara lika självklart för oss att även vår yngsta son ska få gå sina 15 timmar när han blir tillräckligt gammal.

Vi vill inte på något sätt "avskärma" våra barn från dagis eller övriga sociala kontakter, men vi väljer att ta hand om och uppfostra dom till största delen själva. För mig har det tex vart väldigt viktigt att Albin skulle kunna prata ordentligt innan han började, så han kunde säga ifrån och berätta om vad som hänt.
Att små barn (under 3 år) skulle behöva dagis för sin utvecklig, det tror jag inte ett dugg på.
Att större barn har nytta av dagis, det tror jag säkert, men att dom behöver det, bull shit.

Vem jag än pratar med så ifrågasätter i princip alla varför vi väljer att ha barnen hemma.
Jag gör inget annat än att förklarar och försvarar mig i denna frågan.
Denna frågan som jag tycker bör vara så självklar för alla som har barn.
Jag har sagt det förut och jag förtydligar det igen att jag förstår och känner massor med folk som inte har möjlighet att vara hemma mer med sina barn och då är det ju jättebra att vi har alternativet dagis, där faktiskt väldigt många barn trivs väldigt bra.
Jag är ingen dagishatare på någotvis, jag tycker det är jättebra, men jag vill ha mina barn hemma när dom är små.

(Ja, jag vet att det heter förskola, men här hemma säjer vi dagis och sen blir det skola...)

Va långt det blev ;-)
Men jag hoppas i alla fall att jag fick svarat ordentligt, annars för ni hojta till.


Kommentarer
Postat av: En mamma/mormor/farmor

Ville bara tala om att jag tycker du gör helt rätt som vill vara med dina barn. Jag var hemma med våra 3 barn tills den yngste var 5 år (på den tiden fanns inte obligatorisk förskola på 15 tim/veckan)och jag har inte ångrat en sekund av alla de åren. Det var inga år i lyx om man räknar till pengar men det fanns alltid mat på bordet och barnen hade såna kläder som kompisarna hade. (min pension blir väl därefter men det struntar jag i, den dagen den sorgen) Våra barn är nu vuxna och har klarat sig alldeles utmärkt i livet, trots bristen på dagisvistelse,de gick på lekis som fanns då och var en förberedelse inför skolan. Nu har de gett oss underbara barnbarn,livets efterrätt, som i och för sig är på dagis som de trivs jättebra på. Alla har ju tyvärr inte den möjligheten som du har att kunna lösa arbete/barnpassning.

2012-03-17 @ 11:51:36
Postat av: Milla

Jag tycker att du har så sunda åsikter Charlotte! Precis min linje, dock inte så "vanlig" längre tydligen.... Man är räknas nästan som konstig när man vill ta hand om sina barn själv! DET tycker jag är konstigt!

2012-03-18 @ 15:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0