Galet goda, fyllda bröd!

 
Här kommer receptet på dessa galet goda, fyllda bröden jag bakade här om dagen.
Detta recept blir 2 bröd, jag dubblade dock receptet. Osten jag hade i var riven Västerbottenost.
 
Deg
25g Smör
1½ dl Vatten
1 dl Mjölk
25g Jäst
1 msk Honung
1 tsk Salt
ca 7 dl Vetemjöl
 
Fyllning
1½ dl Soltorkade tomater i strimlor
2 dl Riven ost
Oregano
 
Gör så här
1. Smält smöret. Ha i vatten,mjölk och låt det bli fingervarmt (37°).
2. Smula jästen i en bunke. Häll i vätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt saltet och honungen.
3. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x30 cm.
5. Stö över ost, tomater och oregano och rulla ihop till 2 längder. Lägg på bakplåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225°
7. Pensla bröden med vatten och ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0