Att ta hand om äpplen och att baka kanelbullar

Jomen det var ju kanelbullens dag i förra veckan och då passade även jag på att baka kanelbullar såklart. Jag gjorde en omgång jättebullar och åkte hem med hälften till lilla pappa som är tokig i vetebröd.
 
 
 
Även Emil var väldigt nöjd med fikat den dagen kan man säga...
 
Sen har jag ju tagit hand om en himla massa äpplen!
Mamma och pappa har ju så himla många fina äpplen på sitt träd Katja, och dom håller sig inte riktigt lika bra som de äpplena som kommer sen, Aroma.
Så jag har tagit tillvara på lite.
 
 
Jag gjorde mos, gelé och äppelsaft.
 
Moset blir så himla fint på dessa äpplena och speciellt när man gör äpplena i ugnen, då bevaras ju den röda färgen från skalet när man pressar ut fruktköttet och moset blir rosa.
 
 
 
 
 
När jag gör mitt mos så tjoffar jag in äpplena i 30-40 minuter i ugnen (200 grader) och sen är det bara att ta ut och passera dom. Antingen genom en sil som jag gör, eller genom en potatispress.
Sen kokar jag upp moset i en gryta och tillsätter lagom med socker.
 
Till mormor gör jag en liten burk helt utan socker.
Världens smidigaste och väldigt, väldigt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0