Recept: Honungsrutor
Ingredienser: 50g (1 paket) jäst för söta degar 75 g smör 5 dl mjöl 1/2 tsk salt 1/2 dl honung 1 dl kesella 3 dl rivna morötter ca 1 1/2 l vetemjöl special |
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, smör, kesella, morötter, mjölk och salt. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Platta ut degen i långpanna som klätts med bakplåtspapper. Skär degplattan i 24 rutor. Täck över och ställ i kylen över natten. Nästa morgon: Tag långpannan ur kylen och sätt ugnen på 200°. Medan ugnen värms jäser bullarna färdigt i rumstemperatur. Ev måste du ruta degplattan ytterligare en gång, om rutorna jäst samman under natten. Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler under duk. |
Kommentarer
Postat av: Mamma
Blev dom goda?
Postat av: Charlotte
Såklart!
Postat av: Jeanette Lindvall - FOTOBLOGGEN
Verkar gott :) ska jag pröva att göra nån gång.. Dock är inte bakning min starka sida.
Ha en fin kväll
Kram
Trackback